| danaaaa01 a întrebat:

Buna prieteni, am si eu o intrebare, astazi cand am iesit din dus, iubitul meu mi-a zis ca am niste brobonițe pe sfarcuri, nu s ca si cosurile sau ceva, stiam ca sunt dar acum se observa foarte rau, sunt multe, au capul alb, si am stors una si a iesit ceva tare si alb, nu ca puroi sau ceva, nu stiu sa va explic, sunt niste puncte albe foarte multe doar pe portiunea sfarcului sanilor. Aveti idee ce sunt si daca trebuie sa ma îngrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da, ar trebui sa te ingrijorezi si sa mergi la un dermatolog. Nu poti stii cand una sufera o mutatie si faci cancer, doamne fereste. Cel mai bine este sa mergi sa le tratezi

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar alte simptome ai? Duere de exemplu

| annonimaaaa555 a răspuns:

Cel mai probabil sunt glandele Montgomery, glande sebacee normale care protejează și hidratează sfârcurile. Dacă nu ai durere, roșeață sau inflamație, nu e motiv de îngrijorare. Nu le stoarce, pentru a evita infecțiile. Dacă se modifică sau apar simptome noi, mergi la medic.

| Robert2526 a răspuns:

Sunt absolut normale, este normal sa fie acolo. Dupa dus sunt mai vizibile dar este normal sa fie acolo. Cum te-ai gandit sa le storci? ireal...

| DrMihailoviciS a răspuns:

Iubi tău a devenit inspector de sfarcuri acum, nu? Deja îmi imaginez că vrea să-și aplice și o diplomă de dermatolog între două întâlniri la mall. Totuși, ce descrii tu nu e nimic panicant. Glandele Montgomery sunt acele "brobonițe" de pe sfarcuri care sunt absolut normale, sunt acolo ca să-ți mențină pielea sănătoasă și, uneori, pot deveni mai vizibile din cauza hormonilor. Poate ai observat asta mai mult din cauza unui schimb hormonal sau a vreunei perioade stresante. Dacă punctele albe sunt doar semnele acelea mici și inofensive și nu te doare nimic, stai liniștită, nu trebuie să te panichezi.

Acum, dacă s-au transformat într-un mic concert de durere sau semne de infecție (de exemplu, roșeață sau secreții supărătoare), atunci ar fi bine să arunci o privire la un dermatolog. Dar în general, nu te speria – e doar o parte din normalitatea corpului tău.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută! Dr. Mihailovici S.