| Nome145 a întrebat:

Bună!
Prietenul meu a spus că are cancer la plămâni, i-a pastile și injecții. Mi-a spus că se poate trata dar nu înțeleg de ce l-au tuns cei de la spital și ce teste să facă pe el.În 3-4 luni mi-a spus că își revine.
Dacă știe cineva cum se poate trata vă rog să îmi spuneți.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare tare rau de prietenul tau si sper din tot sufletul ca stii care este cauza pentru care el a ajuns aici: FUMATUL si VAPA-rea duc la CANCER la plamani.

Cancerul la plamani se poate trata cu chimo-terapie (droguri foarte puternice care se adminsiteraza prin perfuzii direct in vena).
Aceste medicamente sunt atat de puternice si toxice incat distrug nu doar celulele canceroase ci si pe cele sanatoase, iar uneori omul nu rezista acestor tratamente si moare.

In timpul chimo-terapiei parul cade foarte mult si atunci o metoda sa-l elimini este sa se tunda foarte scurt, sau sa se rada pe cap.

Sper ca acum, tu si prietenii tai aveti un exemplu foarte bun sa OPRITI fumatul si vaparea chiar azi, ca sa nu ajungeti in situatia prietenului vostru.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Isi revine prin deces, poate...

| Furnicuta000 a răspuns:

E optimist prietenul tau. E bine sa fii optimist in astfel de situatii

| I0NUTA a răspuns:

Cancerul la plamani e nasol, totuși daca e descoperit din timp, poate are o sansa. Parul ii cade din cauza chimioterapiei, nu al cancerului.
A zis un medic ca orice tip de cancer se poate trata daca nu mananci vreo luna de zile si bei doar apa si ceai. Știu cazuri reale.
Multa sanatate!

| ioana748 a răspuns:

Multa sanatate.
Pentru ca parul cade in meshe din cauza tratamentului si este indicat sa se tunda.

| Robert2526 a răspuns:

Ceva e in neregula in povestea ta...prietenul tau cred ca isi bate joc de tine