Este neapărată nevoie să consulţi un medic cardiolog "bun", care să-ţi ridice o electrocardiogramă (EKG), eventual te pune să faci o probă de efort pe bicicletă ergometrică, cu control simultan al funcţiei cardiace, sau poate apreciază că este necesar să-ţi pună un "Holter" (un aparat care înregistrează activitatea inimii pe o perioadă de 24 ore), cu ajutorul căruia se poate evalua în mod corect funcţia cardiacă.
Consultă urgent un medic în acest sens, deoarece poţi avea o aritmie funcţională genetică, sau dobândită în timp. Numai medicul specialist este în măsură să aprecieze această situaţie.
Cu inima nu este de joacă! Multă sănătate şi numai bine.
Din cauza stresului(asta ai mentionat tu),inima se contracta brusc.
Pot fi si alte cauze:ateroscleroza(grasime pe vasele de sange), hipertensiune sau hipotensiune, afectiuni inflamatorii, febra, deshidratare.Acele palpitatii(asa se numesc)apar din cauza lipsei afluxului de sange catre creier, artere, restul corpului.In cazul in care apar si ameteli,pierderi de echilibru,lesinuri,trebuie sa mergi la medic. Poti lua un Aspacardin,dar sa mergi apoi la medic,pentru o consultatie si o trimitere pentru analize. Odihna cat mai multa,fara cofeina,grasimi, prajelile, sa eviti situatiile stresante.
Acum, problemele medicale si tratamentul, mai depind si de varsta.Sanatate!
Buna.
Depinde de mai multi factori, precum: sedentarism, supraponderabilitate sau chiar ce ai spus tu, anume stresul. Din aceasta cauza, ai tensiunea mare si simti cum inima 'iese din piept'.
De ce esti stresata?