| Biiiiaaa a întrebat:

Probabil stiti ca tusesc incontinuu de vreo cateva zile. Si azi ma duc la doctor. Si acum 3 saptamani am avut o intamplare nefericita pentru care m-am dus la doctor. ( deci nu are legatura cu tusea, in nici un caz, a fost mult mai grav, dar mi-am revenit... ). E mult de povestit asa ca am sa sar peste aceste detalii. Mi-am revenit dupa acea intamplare, dar din punct de vedere emotional sunt... nu pot sa zic chiar foarte rau. Dar ma simt groaznic cand aud de doctor. Chiar daca stiu ca azi ma duc doar pentru ceva banal ( in comparatie cu intamplarea ) si in plus, merg la doctorul de familie, nu la celelalt. Incerc sa nu ma mai gandesc la ce mi s-a intamplat atunci, dar pur si simplu nu pot. Imi vine in minte instantaneu intamplarea, fara sa vreau. Ma trec toti fiorii cand ma gandesc, dupa cateva secunde ma linistesc. Dar dupa aia iar incep. Si tot asa. Cum pot scapa de gandurile astea negative? Sfaturi va rog. happy Funda. :d

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| DrA a răspuns:

Draga mea,
Nu mai te chinuii singura. Ocupati timpul cu ceva. Nu sta si te uita pe pereti ca atunci gandurile negative te invadeaza. Cred ca am inteles despre ce e vorba in povestioara ta. Acea intamplare a trecut, s-a dus, nu mai poti intoarce timpul inapoi. Trebuie sa iti vezi de viata in continuare. Nu te mai gandii. Nu are nici o legatura cu ziua de azi. Vorbeste cu o prietena despre ceea ce simti, cred ca te va ajuta sa te descarci, plangi daca simti nevoia. SI apoi iti stergi lacrimile si mergi mai departe. Curaj si capul sus. Esti mai puternica decat crezi. Asculta muzica, citeste bancuri, uita-te la un film. Ocupati mintea cu ceva. Succes

| dana85 a răspuns:

Inteleg trauma ta si este normala. Incearca sa nu o mai aduci in prezent, considera ca a fost un vis urat si uit-o! Mergi mai departe cu credinta si invata ce e de invatat. Inconjoara-te de familie si prieteni devotati, stai mult in natura, ia-ti un animal de companie care e balsam pentru suflet, citeste mult, asculta muzica de relaxare. Fii-ti tu insati terapeutul tau, mergi la biserica si vorbeste cu un preot cu care poti comunica. Te va ajuta mult. Multa pace, liniste si bucurie in suflet!

| Adellia a răspuns:

Hei.ai o problema cu consolarea. vorbeste cu cineva si incearca sa te calmezi.asculta melodiile preferate in frum spre doctor si te calmezi. oricum daca zici ca e ceva banal.mai mult e o plimbarewinkingsper ca te-am ajutat.succes!

| Sehmet a răspuns:

Dar ce ti s-a intamplat asa rau de ai raams marcata?straight face

| Biiiiaaa explică (pentru Sehmet):

Pai... e ceva personal, daca ma intelegi. Tot ce pot zice e ca. nu a fost o boala. Dar m-a marcat mult.