Seroxatul (paroxetina) nu ar trebui combinat cu cafeină în exces, indiferent dacă este vorba de cafea, cappuccino sau altă băutură pe bază de cofeină. Cofeina poate intensifica unele efecte secundare ale medicamentului, cum ar fi anxietatea, agitația sau tulburările de somn. Dacă tolerezi bine cappuccino-ul și nu ai reacții neplăcute, probabil că o cantitate mică nu e o problemă, dar cel mai bine ar fi să discuți cu medicul sau farmacistul?
Bea și tu câte un cappuccino mai slab pe zi și vezi cum te simți. Dacă e ok, nu cred să fie problemă. Medicamentele astea sunt puternice, ele își fac efectul, problema e că îți pot face rău în combinație cu alcool, cafea, de aia sunt de evitat.
Încearcă sa înlocuiești cafeaua cu ceaiul! Mușețel, lămâie, menta, fructe de pădure! Este mult mai sănătos!
Nu ai voie cafea, mai ales daca ai anxietate îți amplifica simptomele anxietății și activează sistemul nervos. Cam trebuie să eviți lucruri ce îți dau multa energie și adrenalină daca te confrunți cu anxietate, daca in schimb ai depresie atunci acea energie e benefica dar nu sa provină de la cafea sau energizante.
Cu ce pot inlocui? Eu beam cafea ca sa pot sa ies la baie, fara nu pot sa mi accelerez tranzitul
Ai anxietate? Daca ai anxietate și e serioasa e mai bine sa iei chestii ce te moleșesc,nu zic neapărat xanax dar energia o amplifica,chiar aduce și atacuri de panica! Moleșeală,amorțirea creierului face că anxietatea sa nu mai fie severa,sa fii funcțională,o suprima temporar,adică efectele ei,niciodată cauza. Tratamentele nu vindeca cauza,tratează doar efectul,și seroxat pe care îl iau și eu! Nu vindeca fiindcă sunt niste gânduri ce rulează pe pilot automat zilnic! Dar asta e alt subiect!
Mai bine iei altceva de la farmacie ce accelerează tranzitul decât cafeaua,sau sucurile carbogazoase,cola și Pepsi!
Ceaiul verde daca nu interferează pentru energie,dar asta daca nu ai anxietate cu simptome fizice serioase.
Pentru tranzit poți lua așa : spanac,varza murata,smochine uscate,stafide,curmale și lămâia care e ok și pentru atac de panica,agorafobie și pentru energie și pentru tranzit, digestie.
Mișcarea, sportul ajuta, exerciții fizice și să nu te întinzi in pat dupa ce mănânci.
Când simți nevoia să mergi la toaletă sa o faci sa nu amâni!
Ai grija și la dulciuri, am văzut că creste nivelul de anxietate!
Spanacul e cel mai bun și sănătos pentru tine și fructele uscate. Evita mâncarea grea gen fast food și mâncare procesata, mănâncă mai rar.
Consumă mai multe alimente care conțin fibre vegetale pentru a accelera tranzitul intestinal.
Ti-a prescris dieta. Daca nu e dietetician cu drept de libera practica e ilegal sa prescrie o dieta unui bolnav.