| Dbfgdjdjdjdj a întrebat:

Pt fete! Va rog ajutati-ma! Prima menstruație am avut-o în august pe 17. (am uitat sa menționez ca am 13 ani).A doua am avut-o pe 21 septembrie, dar acum sunt în 27 octombrie și nu mai vine.Ce ma fac...ma gândesc doar la asta.Nu pot sa merg la ginecolog, nu vreau sa ma dezbrac.Ar trebui sa ma îngrijorez?! Știu ca la început e neregulata. Poate
Dar intarzie acum 6 zile.Am citit undeva ca dacă intarzie mai mult de 7 ai o problema și trebuie urgent la doctor.Ce ma fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu inseamna absolut nimic. La varsta ta poate intarzia chiar si un an, daca nu ai dureri sau simptome neplacute, stai linistita si asteapta. Pericolul unei intarzieri de 7 zile se refera la femei care au menstruatie de mai mult ed doi ani si sunt active sexual. la fetite de varsta ta menstruatiile pot fi oricat de neregulate, fara ca asta sa insemne ceva. Nu te ingrijora si nu te duce, deocamdata la nici un medic. Ai doar rabdare.

| OoBunnyoO a răspuns:

Stai linistita. Nu este nicio problema. Majoriatea fetelor au menstruatie neregulata in primii ani. Prin urmare, iti poate veni acum, insa uneori poate sa nu iti vina cateva luni, insa asteapta-te sa vina oricand. Prin urmare, ai grija sa ai intotdeauna un absorbant la indemana pentru a evita situatiile neplacute.