0.50 este cea mai mica masura posibila si marea majoritate a oftalmologilor recomanda sa nu porti ochelari, ca poti sa vezi la fel de bine fara ei.
Daca miopia evolueaza intr-un an sau doi, atunci este nevoie sa se caute cauza care o genereaza, fiindca nu-i nromal ca la minori sau oameni tineri sa existe probleme cu vederea.
Sfatul meu este sa nu porti ochelari deloc, fiindca nu sunt necesari la -0.50 in felul asta nu slabesti ochii, dimpotriva, ii fortezi sa se focuseze si sa vada mai clar, fara sa mai evolueze miopia. Astea au fost sfaturile pe care le-am primit eu de la un oftalmolog din Sydney, cu ani in urma.
Mulțumesc pentru părere!
Daca medicul te-a lasat cu 0.5 inseamna ca e ok. doar sa ai grija sa mergi regulat la controale.
Nu o asculta pe violeta, poarta ti ochelarii, chiar daca ai dioptrii mici. daca nu ii porti vederea ti se poate agrava in timp (o zic din experienta, crede ma). nu e o problema daca ai ales -0.50! mergi la control din nou dupa 6 luni si fa cum crezi ca e mai bine (: daca cumva te dor ochii si ametesti dupa acele 6 luni de purtat ochelari, mareste ti dioptriile..pentru ca inseamna ca nu sunt potrivite
Deeaandreea9156 întreabă: