| Georgiana14951 a întrebat:

Recent am fost la un medic ginecoloc deoarece peste 2 saptamani urmeaza sa plec la mare si ar trebui sa imi vina mentruatia, iar asta s-ar intampla exact atunci, in perioada concediului.Asadar,am fost sa intreb ce medicament as putea lua ca sa pot sa imi intarzii menstruatia(deoarece am o prietena care a decurs la acest gest, dar nu isi mai amintea numele medicamentului si cum se aplica tratamentul) pe perioada concediului, iar dansul mi-a spus sa iau Duphaston cu 2 zile inainte sa imi vina menstruatia si pe toata perioada concediului, dupa sa renunt la pastile, iar menstruatia ar trebui sa imi vina dupa incetarea tratamentului.Tin sa mentonez ca am 22 de ani si nu am luat niciodata asemeanea nedicamente pe baza hormonala si as dori sa stiu daca intr-adevar acest mecicament ma va ajuta cu ceea ce am nevoie,iar daca da as vrea sa stiu ce consecinte ar putea sa apara in lunile urmatoare cand ar trebui sa imi vina menstruatia,daca apar alte dereglari, dureri mai mari, etc.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si tu crezi ca noi stim mai bine decat medicul care te a vazut in fața ochilor, si ti a dat medicamentele? daca nu il crezi pe el, consultă alt doctor, sau de ce nu, o doctoră. ca femeile stiu exact ce simti la ciclu, pe cand noi barbatii nu stim.

| Violleta2022 a răspuns:

Toate medicamentele au efecte secundare dintre cele mai rele si mai grave ssunt cele care iti modifica hormonal corpul, cum este duphastonul escapelle si altele.
Este decizia ta daca pentru o fita vrei sa suferi o viata, pentru ca, nimnei nu confirm legatura cu cancerele, ca altfel nu s-ar mai vine, dar efectul lui este sa intervina hormonal si nimeni nu stie cum va reactiona coprul tau.

| CuriousStuff a răspuns:

Cum a zis Cristi, de ce crezi ca o sa gasesti aici o persoana care sa stie mai bine decat medicul tau? Trebuia sa-l intrebi pe el tot ce vrei sa stii. Dereglari hormonale pot sa apara si cateva luni de la un astfel de tratament... Si astea sunt in funtie de corpul tau. Dereglare ar putea sa insemna ca-ti intarzie, sau ca vine mai repede, ca te doare mai tare sau nu te mai doare de loc, ca e mai abundent sau mai putin... Poate sa mearga in ambele directii.

| Georgiana14951 explică:

Asteptam un raspuns de la o doamna/domnisoara care a incercat acelasi lucru(alta decat prietena de de la care am mentionat ca stiam de acest fapt). Ca un sfat, un raspuns bazat pe fapte, pana la urma de aceea e facut site-ul sa cerem pareri pentru nelamuririle noastre.