| alisa201921 a întrebat:

Bună. S-a mai confruntat cineva cu crampe la ovulație? De obicei am dureri dar nu atât de puternice. Care ar putea fi motivul? Conform calendarului mâine este ziua ovulației.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Da, e normal.Ar trebui sa asculti de cineva putin mai tanar, ca in mod evident informatiile de acum 60 de ani nu mai sunt actuale astazi.Cam 40% dintre femei experimenteaza dureri la ovulatie.La mine se simte asa ascutit pret de cateva secunde(in ziua cu pricina), destul de intens, apoi dispare.Gasesti destule articole pe tema asta. Poate deveni periculos daca durerea e de nesuportat, iar in unele cazuri poate ascunde alte probleme de sanatate.Dar mai mult ca sigur iti vei da seama cand nu este in regula.

https://www.humanitas.net/ro/diseases/mittelschmerz_/

https://www.betterhealth.vic.gov.au/......ation-pain

Iar durerea la menstruatie este si ea cat se poate de normala.Nu stiu ce informatie medievala o mai si fi asta, ca o femeie sanatoasa nu are deloc dureri.:)) Nu ma mai obosesc.

| alisa201921 explică (pentru dullcat):

Mulțumesc, am mai citit într-un grup ca sunt femei care experimentează și sângerări dar nu e neaparat o problema de sănătate. A fost o durere de câteva minute, ma gândesc ca poate fi de la niște pastile date de endocrinolog pentru ca nu am mai avut așa.

| dullcat a răspuns (pentru alisa201921):

Multumesc si eu pentru funda.

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ar trebuii sa te consulte medicul tau ginecolog, mergi la el la cabinet nu astepta diagnostice pe TPU.

| alisa201921 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu am așteptat nici un diagnostic, am întrebat dacă s-a mai confruntat cu asta!

| Violleta2022 a răspuns:

Durerile nu sunt normale si este indicat sa faci niste investigatii medicale, fiindca poate fi ceva inflamat in uter, ori pe trompe sau in vecintatea lor.sanatate maxima!
O femeie perfect sanatoasa, nu are dureri nici la ovulatie si nici la ciclu menstrual.

| BoboBobo6717 a răspuns:

Nu te lua după Violetta că nu știe de capul ei. Da, e normal. Si eu am dureri când sunt la ovulație, dureri mari ca cele de la menstruație. Normal te doare in partea stângă sau dreaptă, depinde de pe ce parte elimini ovulul. Pe mine mă doare atât de tare astfel încât sunt nevoită ca in ziua respectivă să iau antiinflamatoare și abia pot să mă mișc câteva ore. E perfect normal. Mai informeaza-te de pe google dacă nu. Și sunt perfect sănătoasă, nu am niciun chist sau alte probleme, chiar și medicul ginecolog mi-a zis că e normal să ai dureri la ovulație dar nu fiecare femeie le experimentează. De exemplu eu știu după durere ziua in care sunt la ovulație, deci nu te panica.

| alisa201921 explică (pentru BoboBobo6717):

Mulțumesc, asa am mai citit dar voiam sa văd si cine mai trece prin asta. Am mai văzut într-un grup ca este ceva normal, a fost o durere mai mare câteva minte dar după a trecut. Multă sănătate!