| Alexandra115 a întrebat:

Bună! S-a mai confruntat cineva cu trismus dentar. Mi-am scos acum 3 zile o masea de minte, iar de atunci nu îmi pot deschide gura ca înainte. Mi s-a spus ca ar fi normal, dar totuși as dori sa știu mai multe și dacă pot face ceva ca să fiu sigura ca nu voi rămâne asa. Menționez ca am avut și obrazul destul de umflat, însă a început sa se retragă umflatura acum. Când încerc sa deschid gura nu simt neapărat durere, ci ca ceva ma tine si nu pot.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este normal sa ai acest disconfort dupa extractia unei masele, cateva zile poate chiar 1 saptamana.

| Mindfulness a răspuns:

Mi-am extras o masea de minte și o altă măsea chiar langa, doua simultan și nu am avut deloc probleme.
Daca după 3 zile persista mergi la același medic care ți-a scos măseaua.

| anjellique a răspuns:

Trismusul dentar, o condiție frecventă după extracția unei măsele de minte, se manifestă prin dificultatea de a deschide gura. De obicei, este temporar și rezultă din inflamație sau spasme musculare. Este important să consulți un medic stomatolog pentru a evalua severitatea situației.
Pentru ameliorarea simptomelor, se pot recomanda analgezice și antiinflamatoare, iar exercițiile de deschidere a maxilarului pot ajuta. Dacă umflătura a început să se retragă, este un semn pozitiv, dar monitorizează evoluția și caută ajutor dacă simptomele persistă.