Ghipsul sau fasa elastica au rolul de a fixa oasle si ligamentele pe perioada refacerii naturale.
Daca scoti ghipsul /fasa, partile se misca din locul optim si nu se mai refac corect, la locul lor!
Din acest motiv, ulterior poti avea probleme serioase, chiar pe viata: dureri, reducerea capacitatii de miscare etc, car pot duce chiar la necesitatea unei operatii chirurgicale.
Nu este o idee buna, te vei gasi exact in locul de unde ai plecat si va trebui din nou sa alegi intre 6-8 saptamani de fasa sau 2-3 saptamani de ghips. 4 zile e foarte mult, incearca sa nu il scoti cu mai mult de o jumatate de zi mai devreme decat trebuie.
O idee prosta, extrem de proasta. Alea 4 zile iti pot afecta ligamentele. Nu vad nicio rusine sa ai o problema medicala
Nu renunța la ghips, continuă tratamentul, pentru o vindecare completă. Mai sunt puține zile de așteptat.
Situația școlară o poți încheia (și) în primele două săptămâni din sem. al II-lea, toți profesorii te vor înțelege.
Dacă te plictisești acasă, poți ruga o colegă să îți aducă lecțiile la zi, pentru a le studia.
Împiedicatule, suntem gemeni?
Mergi în cârje o săptămână și încă puțin. Dar abia după 2 săptămâni o să fie bine. Sau mă rog. o săptămână și încă vreo 2-3 zile să poți pune piciorul jos că iar se rup ligamentele și iară stai în ghips. Așa că nu încerca să ți-l scoți tu. mai ai răbdare.
Nu incerca sa faci asta am avut si eu entorsa si am scos ghipsul cu 7 zile mai devreme si am avut dureri groaznice.