Am făcut. Nu îmi mai amintesc dacă aveam anestezie. mi se pare că nu, căci un asistent medical foarte solid mi-a ținut mâinile blocate la spate, nu doare tare. După aceea doare puțin, suportabil cam până a doua zi, te ține în spital câteva zile. Nu este o operație grea.
O să stai câteva zile în spital.
Gândește-te bine dacă chiar vrei să te operezi.
Amigdalele sunt o parte a sistemului imunitar, funcționând ca noduli limfatici, răspândiți pe tot corpul pentru a ajuta organismul sa se protejeze împotriva infecțiilor.Fiecare amigdala conține 200 de milioane de limfocite. Exista păreri ca aceste limfocite pot fi eficiente in lupta împotriva răcelilor, herpesului, gripei, poliomielitei si a altor boli. Exista dovezi ca oamenii cărora li s-au extirpat amigdalele sunt confruntați cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de unele tipuri de cancer decât oamenii care au amigdalele intacte.
Timp îndelungat medicii au recomandat amigdalotomia in cazul copiilor care sufereau de răceală si dureri de gat frecvente. Astăzi se recunoaște faptul ca amigdalotomia nu duce la o scădere a incidentei acestor boli. De obicei, odată cu trecerea anilor si maturizare, durerile de gat sunt mai rare.
Laptele se face vinovat de toate mucozitățile si infecțiile din organism. Renunța la lapte macar o perioada pana se vindeca gatul si nu le extirpa.
Asta ziceam si eu cum sa scoti amigdalele nu are rost
Eu nu beau lapte, nu-mi place. Amigdalele mele nu-mi mai sunt de folos pentru că s-au "îmbolnăvit" și ele cum s-ar spune. Așa a spus doctorul și am fost la un doctor foarte bun. Tocmai pentru ca am incercat fel și fel de soluții care nu functioneaza deloc la mine, s-a ajuns la concluzia sa le scot
Daca scoți amigdalele tot o sa răcești numai ca nu se inflameaza ele ci faringele sau/si plămânii. Ca răcești ușor denota ca ai un sistem imunitar slăbit. Pentru a fortifica sistemul imunitar, nutriționiștii recomanda o cura de detoxifiere a organismului, la care se vor adauga si aplicații locale (gargarisme, cataplasme etc.) pentru combaterea agenților patogeni si cu rol in refacerea mucoasei inflamate.
Pentru detoxifierea organismului se recomanda 30 de zile o dieta doar de crudități,folosind si sucurile din legume, zarzavaturi si fructe,din urmatoarele : morcov,varza,urzica,lamai,gutuie, portocale, pătrunjel, kivi, ardei rosu.De asemenea sa consumi migdale,nuci,brocoli, cereale integrale, ulei de măsline, ulei din semințe de in, ceapa usturoi.
Mierea propolizata este un remediu antiinfecțios pentru căile respiratorii având si efecte imuno stimulatoare.Se obține punând in 8 linguri de miere 4 lingurițe de tinctura de propolis, după care se amesteca bine pana se omogenizează.Se ia de 4 ori pe zi cate o lingura de miere propolizata, in cure de 3 săptămâni.
Este recomandata gargara cu apa argiloasa, in caz de amigdalita purulenta.Se pun 2 linguri de argila la un pahar de apa, se amesteca bine si cu acest preparat se face gargara atunci când in zona amigdalelor s-a colectat puroi.Argila are o proprietate remarcabila de a atrage materiile morbide si a le elimina.Veți vedea ca imediat veți expectora " ceva" tare urat. După gargara va puteți clăti gura cu ceai de mușețel sau salvie.
Este indicat sa se sugă zilnic 3 tablete de Proposept, comprimate pe baza de propolis, care se găsesc la magazinele apicole sau naturiste.Citate din cartea :" Sănătate si vindecare folosind stilul de viață edenic si remediile naturale - de Sorin Nicola. Aceasta carte poate fi comandată la nr de telefon :0765 451 771 sau 0725 177 959
Eu te sfatuiesc sa nu le scoti.
Buna!
Ca nu degeaba au fost puse acolo.
Stiu persoane care regreta aceasta operatie.
Cel mai bine,daca se inflameaza des, sa le presezi cu degetul mare, pe interior.
E o actiune nu foarte confortabila si un pic dureroasa dar eficienta.
Daca nu, atunci sa faci gargara cu apa foarte sarata, putin calduta.
Eu asa fac
Crede-mă, am facut de toate, multe metode, eu de mică am probleme cu amigdalele, am fost și internată recent pentru amigdalita acută infecțioasa, nici eu nu aveam in gand sa le scot dar așa a spus doctorul
Bine.
Daca trebuie sa le scoti, asta e.
Dar eu le-as fi turtit cu un facalet, asa facea bunica mea.
Pare o metoda barbara insa doar asa trecea puroiul.
Sau pus pe ele un pansament cu apa oxigenata.
mihaella00elena întreabă:
Carmen133 întreabă: