| JustClaudiu a întrebat:

Acum 2 saptamani am avut un cos maricel ( d-ala enervant, rosu, care nu merge stors) si acum, dupa ce a crescut pielea peste el, tot mai am ceva tare in zona aia. Ce sa fac? Ce ar putea fii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

E vorba, probabil, de un furuncul ( un coş mai mare ), iar ce simţi este "rădăcina" acestuia.

Pentru ca să se retragă/dizolve să te ungi ( de 2-3 ori pe zi ) cu Triamcinolon unguent ( ori Tetraciclină unguent ) şi, preferabil, să-ţi pui acolo un mic pansament cu leucoplast + rivanol + unguent, pentru a-l proteja.

3 răspunsuri:
| digitalchocolate a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat, iar dermatologul mi-a recomandat o crema numita "LOCOID". sa stii ca a dat rezultate, dar trebuie sa ai rabdare si sa o aplici incontinuu pana ti se inmoaie pielea si o sa scapi de cos. poti pune si de mai multe ori pe zi( asa o sa reuseti mai repede) sper ca te-am ajutat! happy

Răspuns utilizator avertizat
| Rony23 a răspuns:

Un mic fuego