| Molusca a întrebat:

Bună seara! Acum 3 săptămâni, mama a fost diagnosticată cu cancer de colon malign, stadiul 3.
Eu sunt o copilă (13 ani) și vă dați seama că nu prea pot conștientiza boala mamei.
Cancerul a început să se răspândească.
Nu a fost operată până acum pentru că există foarte multe cazuri de "Coronavirus", astfel, operațiile se amână.
Fiind în stadiul 3, este grav dacă nu a fost operată până acum?
În stadiul 3 în cât timp trebuia să fie operată?
Eu consider că trebuia să fie operată până acum, luând în considerare stadiul în care se află, chiar dacă sunt multe cazuri de "Coronavirus" și boala ei este o urgență.
Chiar dacă face operație are șanse mari de supraviețuire?
Întreb pentru că știu câteva doamne care la câteva luni sau săptămâni de la operație au murit.
Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dinaprilie a răspuns:

Buna, imi pare rau pentru situatia ta. Din ce stiu de pe la mine din familie am avut si cazuri in care a murit repede 1-2 luni si cazuri in care a trait peste 5 ani. Asta este si in functie de cum e cancerul, cat se poate opera din el, ce gasesc in plus medicii cand intra in operatie. Imi pare rau ca nu iti pot spune ce si cum sa faci sa simti sau?

| AdrienWH a răspuns:

Salut! Daca este operata, poate sa duca o viata aproape normala, asta tine numai de ea si de tratamentul pe care il urmeaza. Cunosc un caz, in care o femeie are cancer fe colon de peste 10 ani si traieste destul de bine. Ideea este sa se poata opera. Daca medicii spun ca nu se poate opera, sansele de supravietuire scad. Eu cred ca mama ta va fi bine, mai ales daca se va opera si va urma un tratament corespunzator!

Multa sanatate va doresc!