| Orbithh a întrebat:

Am 14 ani si am avut primul contact sexual acum 4 zile.De atunci am o secretie din vagin.Prima data am crezut ca este menstruatia, dar nu este asa.Ce se intampla? Sunt foarte speriata, este normal?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este normal, dar nici sa ai contact sexual al 14 ani nu este normal. probabil elziuni vaginale si de col uterin din cauza imaturitatii genitale. rUrgent la ginecolog, luni dimineata cel mai tarziu (insotita de un parinte si pregatita pentru eventuale investigatii mai lungi)

| VanessaTya a răspuns:

Nu vreau sa te judec, dar totusi ai 14 ani!? Chiar nu te gandesti la consecinte? http://www.prezervativ.ro/diverse/inceput_viata_sexuala.php
Cel mai bine du-te cu ''domnisorul care a avut grija de tine '' la un medic ginecolog, sau cu mama ta desi ma indoiesc. Acum fapta e consumata, ai grija pe viitor.

| DiamondEyes a răspuns:

14 ani? Doamne mai!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna ziua!
Nu mi se pare normal primul contact sexual la 14 ani, clar!
Si nu este normala nici acea secretie.
Trebuie sa mergi la ginecolog!
Prezervativ de ce nu ai folosit?
Te pup!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Nu prea este normal!

NU ai dat detalii : când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost astfel de scurgeri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt relativ normale astfel de dereglări şi nu cred că ai de ce să te îngrijorezi - totuşi, asta NU exclude un control ginecologic!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de scurgeri.

Sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......-anormale/

Cel mai indicat este un control URGENT la medicul ginecolog ( sau la Urgenţă/Serviciul de Gardă ) şi o ecografie!

Toate cele bune şi multă sănătate.