Petele si senzatiile de la ochiul drept sunt de la prea mult stat pe telefon sau computer. Redu timpul la MAXIM 1 ora pe zi si vor dispare.
In ce privesc bataile din tampla, sunt normale si sunt reglate de bataile inimii tale. Daca era ceva in neregula erai lesinat apana acum sau prin spital legata de aparate, dar se pare ca tu singura iti generezi fric, care ti se pare ca dau alte sunete sau batai inexistente in realitate.
Relaxeaza-te ca esti in limite normale!
Vantul nu-ti face nimic, stai linistita! Iesi zilnic afara, mergi mult sau alearga, fa un pic de sport si vei fii mult mai bine si mai sanataosa.
Iniţial, şi eu am crezut că este pulsul, dar nu a fost aşa. Acea senzaţie este ca un fel de spasm din acela pe care îl avem uneori la muşchii de la picioare. Apare brusc, ca două bătăi/spasme, se opreşte şi reapare din nou după câteva secunde bune, în tot acest timp simţindu-se constant pulsul. Se simte diferenţa dintre puls, unde se simt constant bătăile, şi această senzaţie ca o bătaie/un spasm care apare doar din când în când.
M-am gândit şi să nu fie faptul că stau mereu cu maxilarul încordat (fără să vreau, în orice poziţie aş sta), pentru că atunci când realizez că stau cu el aşa de mult timp, şi încerc să-l relaxez, resimt disconfortul acela după ce am stat încordată prea mult timp.
Daca era ceva nasol cu tampla, erai moarta pana acum, deci ce auzi tu in tampla este propria frica, care genereaza sunete inexistente.
Constat ca ai o gramada de intrebari despre probleme de sanatate si banuiesc ca suferi de Ipohondirie.
In orice caz, este trecut de 2.30 noptea si tu esti pe internet, ceea ce duce la o oboseala excesiva a creierului si in timp, lipsa somnului si neproducerea hormonilro vitali crierului, poate duce la probleme mentale, incepand cu anxietate, paranoia, schitofrenie samd.
PS Eu sunt in emsifera sudica, iar aici este deja 10. 30am dimineata, de aceea sunt de gasit noaptea pe TPU
Da, acum cred că m-am îngrijorat puţin cu problema aceasta şi nu m-a luat somnul până la această oră, dar până acum m-am culcat la ore rezonabile. Mulţumesc pentru răspunsuri!
Culcarea trebuie sa fie inainte de 10 seara, ca sa fie rezonabila, fiindca hormonii de care vorbeam (serotonina si melatonina) se pot produce nuami cand dormim intre orele 10 si 2 noaptea.
Lipsa lor pe termen lung declanseaza probleme mentale!
Bună, si eu acum 2 ani am avut tot felul de simptome, printre care si amorțeală, si am făcut nenumărate analizae. Înainte sa fac analize, ma simțeam pierduta si speriată, nici nu știam încotro sa o iau. Daca te uiti la mine la întrebăriile mele o sa vezi ce simptome am scris ca am. Si toate erau pe baza emoțională. Am facut la un momemt dat si un RMN si m-a costat 1700 lei. Sa vad daca e totul ok, si asa a fost. Am avut anxietate cu depresie, si depersonalizare cu derealizare. Aceste afectiuni psihice mi-au dat si vedere dublă. Ceea de ce m-a speriat foarte rău. Credeam ca am probleme grave. Dar am cautat un psiholog bun si mi-a dat tratament. A zis sa iau 2 ani tratamentul. Si asa am făcut, inca din prima luna de la tratamemt mam simțit bine. Ai facut analize?
Cum pot anxietatea și depresia să producă simptome precum amorțeala? Recunosc, și eu am fost diagnosticată de psiholog și psihiatru cu ele, dar nu mă gândesc constant la boli, cel puțin încerc. Găsesc motive mai banale dacă simt ceva, ca să nu mă sperii.
Urmează să îmi fac câteva analize de la hematolog la începutul lunii aprilie, dar mi-am mai făcut analize până acum și îmi iese că aș avea o infecție/inflamație în corp, dar nu găsesc cauza.
Simptomele mele includ dureri groaznice de oase și articulații, uneori chiar și de vene (am fost la reumatolog și mi-au zis că nu am nicio problemă din punctul ăsta de vedere), amețesc, sunt foarte obosită aproape constant, partea albă a ochilor mei are foarte multe vene roșii și mici (nu aveam asta până acum), am multe amorțeli ciudate, inclusiv la față, dureri în tâmple și în ceafă uneori. Am des ca niște spasme în spate și la ochiul stâng, palpitații (puls 100++ și în repaus). Încerc să nu gândesc prea mult sau negativ, dar mi se pare imposibil ca anxietatea și depresia să facă chiar atât de multe
Face tulburarea de anxietate foarte multe simptome, astea sunt cele mai frecvente :
Roșeață
Dificultăți de respirație
Dureri în piept
Senzație de tremor
Dificultăți de concentrare
Tuse
Dificultăți de vorbire
Probleme de digestie
Amețeală
Frică irațională
Senzație de copleșeală
Tremurături
Dureri de cap
Palpitații
Hiperventilație
Insomnie
Senzație de lipsa aerului
Greață
Iritabilitate
Mușchi tensionați
Transpirație excesivă
Neliniste
Respirația accelerată
Bătăi puternice ale inimii
Comportament nervos
Reacții fiziologice exagerate
Deci anxietatea (tulburarea de anxietate) da simptome de genul.
Si mai poate da si delegrari de gândire :
Gânduri negative
Gânduri obsesive
Gânduri nebunești
Gânduri iraționale
Gânduri violente
Gânduri ciudate
Gânduri intruzive
La această suită de gânduri se adaugă și:
Starea modificată a realității
Depersonalizarea (senzația că ieși din propriul corp)
Derealizarea (lumea pare distorsionată)
Pierderea memoriei
Senzația că ești blocat în propria minte
Sentimente copleșitoare
Reducerea capacității de învățare
Pierderea memoriei pe termen scurt
Teama de a pierde controlul
Teama de a înnebuni.
Si daca tulburarea de anxietate e combinata cu depresia, e si mai rău, pentru ca apoi nu o sa te gândești ca poți avea ceva pe baza emoțională, nu o sa mai ai frica aia, dar simptomele tot le simți din cauza tulburării de anxietate.
Si depinde de la persoana la persoana ce simte fiecare cand e ancietatea problema, aceasta tulburare poate da pana la 150 de simptome si alea sunt cele mai comune. Daca spui ca ai avut infectie in corp, mai ales in sânge, si nu ai tratat-o, poate de aia ai corpul dereglat, fă-ți analizele la hematolog pentru a fii sigura de caz.
Si fă-ți analize de sange, poate ai carențe mari de vitamine și minerale.
Si niște analize la medicul neurolog.
Succes
Eu m-am gândit că majoritatea acelor simptome apar doar în cazul atacurilor de panică, pentru că atunci le-am experimentat și eu. Nu știam că putem avea asemenea simptome și în viața de zi cu zi, când nu suntem într-un atac de panică.
Din păcate, tot nu am găsit "locația" infecției, dar la hematolog mi s-a spus că nu am nimic la sânge... Acum am mers din nou deoarece am devenit foarte palidă, am multe spasme musculare și slăbiciune musculară, mi-e frig fără motiv și nu mă simt prea bine în general. Voi face o programare și la neurolog.
Mulțumesc mult! ❤
Atacurile de panica sunt printe principalele cauze declansatoare ale tulburării de anxietate. Daca nu ai nimic la sange, posibil sa ai nevoie de tratamemt cu pastile pentru anxietate. Dupa ce îți faci controlul la neurologie, si poate nu îți găsește probleme. E 100%sa ai vreo tulburare de anxietate puternica cu depresie.
Eu îți zic din propria experienta ca am avut si vedere dublă de la anxietate, si aia nu am putut sa o cred. Nu credeam nici eu ca pot avea asemenea simptome de la anxietate.
Sper sa fie totul ok, la fel ca la mine si sa fii in regulă cu tot.
❤️
Nu ai pe nimeni sa te ajute?
Eu am fost la psiholog și psihiatru, amândoi diagnosticându-mă cu anxietate și depresie. Am mers o perioadă și mă simțeam mult mai bine, doar că m-am îmbolnăvit acum o lună și am intrat în panică, crezând că e ceva grav, și de atunci a luat-o totul razna. Plănuiam recent să reiau mersul la psiholog, dar nu am avut timp...
Pt sănătatea mintala trebuie sa iti faci timp, si pentru cea fizică, eu cand ma panichez sau ma sperii de ceva, am Amețeli si tremur cu amorțeală. Si mi-a zis medicul psiholog ca e normal așa.
Daca nu ai pierderi de memorie, sau uitarea zilelor, confuzii si alte simptome de genul, nu ai nimic la cap. Sanatate❤️
Uneori am o senzație vagă de confuzie și uit foarte repede chestii, dar psihiatrul a spus că poate fi și de la anxietate, pentru că în mintea noastră sunt prea multe gânduri și nu mai e loc de altele. Acum, nu știu dacă e de la asta, dar clar voi merge la neurolog, pentru orice eventualitate ^^
Bine, ai grija de tine ❤️
Salut, cum ești? Si eu am cateodata amorțeli, sincer nici nu am boli sa mi le cauzeze. Beau si eu energizante. Nu cred ca alimentația e baza acestor amorțeli. Mai si fumez, cred ca aia e o cauza, dar nu cred, fumez de 4 luni si max 2 tigari la zi. Mia spus doctorița de familie ca am circulația sângelui nașpa, dar nu e grav
A, da, am uitat. Recent am fost la ORL şi am fost diagnosticată cu rinofaringită acută şi nevralgie Arnold. Nu ştiu dacă au vreo relevanţă una cu cealaltă, dar iau tratament pentru asta.
Ce ai simțit tu în tâmplă este pulsul, este normal sa îl simți. Pentru problemele tale de sănătate îți recomand să respecți ce ți a spus medicul
Nu, asta am crezut şi eu, că este pulsul, dar acea senzaţie este un fel de spasm. Într-adevăr, se simte şi pulsul, dar acea senzaţie apare brusc, ca două bătăi/spasme, se opreşte şi reapare din nou după câteva secunde bune, în tot acest timp simţindu-se constant pulsul. Aş putea spune că se resimte ca un spasm din acela la un muşchi de la picior