| Sorina637 a întrebat:

Buna seara, am descoperit azi ca am ovare micropolichistice, si mi s-a prescris anticonceptionale yazmin, doar ca nu mi s-a explicat cum ar trebui sa le iau, iar eu le am luat de astazi, desi ciclul imi vine abia peste 3-4 zile (nu e regulat). Ce ar trebui sa fac? e okay si asa, sau sa intrerup ca sa le iau de abia cand apare? Nu stiu nici cu pauza de 7 zile cum sa le iau, daca ciclul nu e regulat… Multumesc mult de ajutor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu recomand anticonceptionalele Yazz si Yasmin, care au fost interzise in America, Canada si Australia, dupa ce au murit mii d efemei, de la consumul lor.
Romania vad ca nu-i pasa de sanatatea femeilor, asa ce le prescrie mai departe, fiindca medicii primesc bani pentru vinderea acestor medicamente, interzise in alte parti.

Ovarelepolichistice se formeaza din cauza mancarurilor nesanatosaee consumate de multi ani, care nu au avut aport de vitamine si minerale, ca hormonii sa balanseze si ovarele.
Se stie ca vitaminele si mineralele se iau numai din fructe si legume, pe care tu probabil nu le-ai consumat deloc sau in cantitati mult prea mici.

Daca tu astazi incetezi sa mai manaci mancaruri nesatoase, ovarele tale isi pot revenii, ciclul se poate regla si vei deveni din nou sanataoasa, dar pentru acest lucru trebuei sa renunti la: prajeli, afumaturi, carnai si salamuri, fast food, snaksuri de cumparat, dulciuri, dulceturi si paste fainoase.

Va trebuii sa manaci sanatos cu multe fructe proaspete si legume si cate o bucata de carne de: pui, curcan, peste sau vita.

| dullcat a răspuns:

Intreaba la farmacie sau suna-ti medicul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună seara, cel mai bine ar fi să dai un telefon la cabinet sau să îți faci o programare la doctorul care ți le-a prescris. De asemenea, poți si sa consulți un farmacist. De obicei, in cazul anticoncepționalelor, doctorul îți face un program cum trebuie luate. Există un termen cât trebuie luate, din ce zi a fiecărei luni, pe o durată de mai multe zile, însă toate acestea sunt calculate de doctor. Multă sănătate!

| Konstantinos99 a răspuns:

Daca e vorba de acnee scuze ca ma bag dar mai bine nu te otravesti, nu merita, daca e ceva care chiar trebuie tratat sper sa iti gasesti raspunsul.

| Sorina637 explică (pentru Konstantinos99):

Nu e acnee, am sindromul ovarelor micropolichistice si mi s-a dat ca sa nu se ajunga la mai rau…

| MrGeo1975 a răspuns:

Salut. Cel mai bine stai de vorba cu mediul de familie sau la un ginecolog. Așa vrei primi un răspuns serios.

| afurisitul a răspuns:

Cred ca "ai descoperit" pe doctorul Facebook. Un medic ti-ar fi spus si cum se administreaza. Iar farmacista iti repeta lucrul acesta.