| Lora_6439 a întrebat:

Am fost diagnosticata cu o anexita dreapta de catre medicul ginecolog care mi-a dat un tratament ce nu a avut efect.Azi am fost la medicul de familie si mi-a prescris Utrogestan (tratament hormonal) pe care nu scrie ca ar fi pentru vreo problema de-a mea, vitamina E si ceai de talpa gastei, care din nou nu par sa fie pentru ce am eu. Cand i-am spus mamei a inceput sa tipe la mine sa nu le mai iau si a zis ca a vazut ea la televizor ca e normal pentru varsta mea (17 ani) sa am asa ceva si ca tratamentul hormonal imi poate face rau. Din cate am inteles, am si o trompa uterina infundata, iar asta inseamna sa nu mai pot face copii. Nu mi se pare deloc normal ce mi se intampla, nu mi se pare normal sa pierd catitati atata de mari de sange fara sa fiu la menstrutie si nici sa ma doara ovarul sa nu mai pot sa stau in picioare. Chisturi sau altceva nu am. Nu stiu ce sa fac, nu stiu daca ar trebui sa fac tratamentul, nu mai inteleg nimic. Ce ma sfatuiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este deloc normal sa ai anexita la varsta ta si, exact cum presupui, este o cauza importanta de sterilitate. Tratamentul antibiotic si antiinflamator dureaza. Nu stiu cat ai facut de zici ca nu a avut efect, dar macar 3 cure de 10 zile trebuie pentru inceput.
Totusi, sangerarile in afara menstrei NU sunt ed la anexita, ci de la vreun dezechilibru hormonal. Nu mi se pare normal sa iei Utrogestan daca nu ti-ai facut analize hormonale sa vezi exact care este dereglarea de care suferi pe langa anexita (total independent).
Te sfatuiesc sa te duci la un alt ginecolog, dar unul foarte bun, de preferat intr-un centru universitar, eventual care sa te poata interna pentru investigatii. In plus, ar fi bine sa te vada si un endocrinolog si sa faci analize hormonale.