Daca otopedul a spus ca totul este ok, consulta un medic neurolog.
Scuze, am apasat gresit!
Ortopedu este de oase, asa ti-a spus doctorul ala la care ai fost, ori asa crezi tu?
Afla ca ortopedu nu se ocupa doar cu oase, se ocupa si cu lugamente, cu tendoane si tot ce tine de cartilaje, tot ortopedu se ocupa.
In xce baza ortopedu respectiv tia sugerat, ori a pus acel diagnostic ca ai avea nevralgie sciatica?
Doar asa din experienta lui, ori ce avut la baza? Eu iti zic doar atit, indiferent cit de bun este un doctor, tot doctor ramane adica tot ochelari de cal are.
Stiu f bine ce spun, doctorii in general nu-i prea duce capu, nu au asa o vedere larga, generala, asupra a ce se intampla.
Daca tu ai ceva la nevi, aia nu inseamna ca trebuie sa mergi la alt doctor. Ortopedu trebuie sa verifice daca oase, ligamente, tendoare, cartilaje, nu ating acel nerv.
Sa afci asa ceva, trebuie un RMN, teb ca doctorul sa fie si f priceput, ppt ca un nerv te doare intr-un loc anume, nu ca ac olo ar fi cauza, intelegi ce zic?
Uite un exemplu.Te doare piciorul tocmai jos, te doare un deget tocmai jos, vorbim aici de nervi, te doare la gamba, la femur, tot la nervi ne referim ok?
Ei cauza poate sa nu fie acolo unde te doare, acel nerv poate sa fie obstructionat din coloana vertebrala, poate sa fie afectat de discuri de la coloana vertebrala si asa mai departe.
Stii vorba aia unde dai si unde crapa, cam asa este cu acest nerv sciatic, care este cel mai mare, lung nervi din corpul nostru.
Deci in canalul ala spinal, ala din colona, de acolo poate apare problema, apoi urmeaza discurile, mergi in jos pe unde merge si acest nerv si asa simti.
Asa ca baga ce ai facut raza sau RMN, daca doctorul asta tea trimis altundeva mai cauta altul si cere si parerea altuia.
Se poate rezolva cu fizio-kinetoterapie.
Nu mai e necesar sa mai mergi la un medic. Ai diagnostic, iti trebuie tratament.