| Unexpected a întrebat:

Buna seara, am inceput si eu tratamentul cu roaccutane de 10 zile iau cate 2 pastile pe zi de 10mg asa mi-a recomandat dermatologul eu avand 55kg, problema e ca nu am nici un simptom sau efect advers, nici buzele nu mi se usuca si pe frunte si nas tot parca am putin exces de sebum, parca nu functioneaza si dupa 10 zile tot imi apar cosuri parca mai putine dar tot imi apar pe zi ce trece, ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Torrpi a răspuns:

E o problema ca nu apar efecte adverse?
Ori nu stii ce e aia, ori ai ceva la bibilica.
Excesul de sebum nu trece instant. Si fii sigura ca va reveni dupa tratament. Se trateaza cu eliminarea alimentelor grase, a dulciurilor, a pastelor fainoase, si altele. Consulta un endocrinolog pentru asta. Dar mai ales se trateaza cu igiena. Te speli cu apa calda si sapun pentru a elimina grasimea de pe fata. Asa vor apare mai putine cosuri.

| Unexpected explică (pentru Torrpi):

Adica vrei sa zici ca fac tratamentul degeaba si dupa ce il termin apar iar nu? Vad ca pe aici numai raspunsuri de rau se da la orice se intreaba, daca acest tratament ataca glandele care produc sebumul de pe fata cum sa imi apara iar dupa tratament? Si din ce m-am documentat nu e ok sa te speli cu sapun, mai ok un gel de curatare.

| Torrpi a răspuns (pentru Unexpected):

Daca te-ai documentat, de ce mai intrebi?
Tratamentul ala nu e chirurgical ca sa-si scoata glandele. Rezolva problema temporar. Remediul e alimentatia si igiena. Dar tie nu-ti place asta.