De cate ori am avut probleme cu sciatica am folosit un chiropractor, iar local, unde ma durea am dat cu Voltaren.
Din cate stiu eu, nu se prescrie antibiotic pentru inflamatia nervului, poate ai si alta infectie in corp si de aceea ti-au prescris antibiotic.
Nervu sciatic iese din coloana din sectiunea lombara si merge pe picior in jos,deci nevu care vine din coloana nu te doara in coloana te doare sau simti pe picor.
Cel mai indicat in cazul asta este sa faci un RMI acolo se va vedea clar ce problema ai,poate fi discul bombat,poate fi discul spart, sau fisurat caz in care iese di interior material si atinge nevrul sciatic, poate fi cucuri pe acea vertebra si la fel atinge nervul sciatic.
Daca te doara nervul ala asa fara sa fie atins, restrictionat, atunci facic e spune doctorul, dar fara RMN nu ai cum sa stii ca nu-i de la disc sau de la altceva.
Daca doctorul ala a prescris ce spui fara sa faca inainte un RMN ala este cizmar nu-i doctor
Eu la fel am simtit asa pentru cateva secunde acum vreo 2-3 ani pe picior in jos ceva fierbinte, aparea asa de 2-3 ori pe zi, am fost la medic mi-a dat ceva pilule zice ia astea 7 zile si daca nu trece mergi si faci RMI.
Exact asta s-a intamplat, a trebuit sa fac RMN si acolo a iesit ca am discul de la L5 bombat,deci doara bombat nitel si uneori atingea nervul sciatic pe partea stanga.
Nervu ala nu te doare asa din senin, deci ai putea avea hernie de disc, ori sa fie ca si la mine discul bombat.
Pt asa ceva nu exista nici un tratament nimic, exista bisturiu, sau daca e doara bombat alta procedura neinvaziva, te duci te rezolva in stiu si eu 30 min sau o ora,apoi pleci acaa asa cum ai venit,adica mergand pe piciarele tale.
Procedura se numeste nucleoplastie,dar discul nu trebuie sa fie spart sau fisurat.
Nu stiu daca in RO se face interventia asta,eu am vrut sa o fac,am discutat cu un doctor,a vazut ca stiu despre ce este vorba si a spus sa merg unde locuiesc, adica in afara tarii sa fac, pentru ca el folosea doara numele acestei interventii, dar facea o procedura mai veche care nu prea este buna.
Pot sa iti explic procedura, dar poti gasi si tu pe Youtube animatie cum se face, ce se face.
Ce descrii tu poate fi o simplă hernie de disc. Mergi la medic, fa un MRI.
Carmen133 întreabă: