Salut.aceste sunt efectele adverse când întrerupi un tratament antidepresiv din clasa SSRI ( cipralex este un antidepresiv ce face parte din clasa SSRI )
nervozitate sau anxietate
2. dispozitie elevata, senzatie de plutire
3. iritabilitate
4. înrautatire brusca a dispozitiei
5. iesiri bruste de mânie
6. atacuri bruste de panica sau anxietate
7. accese de plâns sau lamentatii
8. agitatie
9. senzatie de ireal sau detasare
10. confuzie sau probleme de concentrare
11. tulburari mnezice
12. oscilatii ale dispozitiei
13. tulburari de somn, insomnii
14. vise sau cosmaruri numeroase
15. transpiratii
16. tremuraturi
17. tensiune musculara sau rigiditate
18. dureri musculare
19. picioare nelinistite
20. crampe, spasme musculare
21. fatigabilitate, oboseala
22. mers nesigur sau incoordonare
23. vedere încetosata
24. privire umeda
25. miscari neregulate ale gurii sau buzelor
26. probleme de vorbire sau vorbire neclara
27. cefalee
28. hipersalivatie
ameteala, vertij
30. rinoree
31. respiratie superficiala
32. frisoane
33. febra
34. varsaturi
35. greturi
36. diaree
37. crampe stomacale
38. balonare
39. senzatii vizuale neobisnuite
40. senzatii de arsura, amorteala, furnicaturi
41. sensibilitate audutiva neobisnuita
42. zgomote sau tiuituri în urechi
43. gusturi sau mirosuri neobisnuite
Tratamentul se întrerupe treptat la recomandarea medicului psihiatru, nu brusc pentru a evita acest sindrom foarte deranjant care poate cauza o sumedenie de probleme inclusiv poate lăsa sechele pe viață, de exemplu tinitinus!
Am spus tinitus fiindca cunosc cazuri în care sa întrerupt brusc de nenumărate ori.
Eu de exemplu aud un zârzâit în cap și e permanent de 2 luni, se poate din cauza aceasta și se poate trata? Mulțumesc.
Daca se întrerupe brusc tratamentul se poate, da, am și menționat mai sus! Ai rămas cu tinitus! Din păcate nu se poate face nimic, îmi pare rău să îți spun asta, fiindcă i ai cauzat un demage creierului Intr un mod ireversibil, tot ceea ce poți face e sa te obișnuiești cu acest tinitus care nu este o boala /afecțiune ci un simptom al altei boli... Și eu am rămas cu tiuit in urechi din cauza întreruperilor.e vina noastră nu a medicilor că nu am întrerupt treptat.nu exista la ora actuala tratament pentru tinitus.îți va da bilobil, ginkgo biloba care sunt apa de ploaie.
Mergi la un medic neurolog și spune-i problema, de pierdut oricum nu ai ce sa pierzi! Ai putea sa ii spui asta și medicului tau psihiatru.
Acum depinde, poate nu ai tinitus că ai întrerupt tratamentul, poate îl ai că suferi de anxietate, și de la anxietate apare de regula tinitusul