| matei418 a întrebat:

Buna seara, am o alunita pe gat si vreau sa o scot. Stiu procedura din cunostintele pe care le detin dar si ce am citit pe forumuri. Am auzit ca se face anestezie locala cu Xilina in jurul zonei. In cazul de fata unde se face anestezia? Doresc raspunsuri competente de la persoane ce au avut problema mea, medici, medici rezidenti sau persoane cu cunostinte in domeniu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CorneliaC a răspuns:

Tu ai o alunita pe gat, dar eu am mai multe. Ce pot sa fac sa scap de ele? Intreb foarte serios. Si cand ma bronzez imi apar si mai multe

| jonahmeans1024 a răspuns (pentru CorneliaC):

Fereste-te de soare si viziteaza un medic dermatolog. Pot fi canceroase.
P.S. "POT fi"nu toate sunt

| gosh0108 a răspuns:

Nevii respectivi sunt in relief sau la nivel cu tegumentul?

| matei418 explică (pentru gosh0108):

In relief ca tocmai asta e problema, este iesita in relief

Asta e problema ca sunt in relief, daca erau la nivelul pielii era ok nu aveam probleme cu ele

| gosh0108 a răspuns (pentru matei418):

Se pot scoate foarte usor la medic, si fara durere... Acolo este tesut mort si se poate extirpa fara anestezic local. Succes!

Si pe ceafa? ca am si acolo una mica. Iti multumesc mult pentru raspunsurile competente

Da, se poate face pe orice suprafata tegumentara. Am uitat sa-ti zic, alunitele foarte iesite in relief sunt extirpate fara anestezic local, cele putin "iesite" sunt scoase cu anestezic. nu este o operatie cu riscuri si nici cu dureri. Medicul va face o anestezie intradermica, o va extirpa si apoi va face o mica sutura, cat pentru incizia respectiva. Nu-ti face griji!

Multumesc pentru raspunsurile competente si pentru timpul pe care ti l-am rapit.

Este placerea mea de a ajuta oameni si ma bucur ca te-am putut informa. Multa sanatate!