| Nestiutoarea9 a întrebat:

Am o dioptria la un ochi nu stiu la care -0.75 si la altul -0.50. Când imi dau jos ochelarii ma ard ochii iar cand ii pun la loc mă doare capul. peste cateva zile ma duc la control. Credeti ca o sa mi se mai mareasca dioptria? Ps am 11 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Fiind ochelari de departare, trebuie sa-ti porti tot timpul prin casa si afara, mai putin cand citesti sau faci teme.
Este nromal sa simti ca te dor ochii daca nu pui ochelarii de dimineata cum te trezesti, pentru ca degeaba pui ochelarii dupa amiza, cand ochii sunt deja obositi.
O alta explicatie ajutatoare, este normal sa experimentezi disconfort sau ameteli, ori dureri de cap, la inceput cand incepi sa porti ochlerii, pana se ajusteaza ochii cu ei, pentru asta ai nevoie cam de 2 saptamani sa-ti intrii in ritm normal.
Nu uita: ochelarii se pund e dimineata, imediat cum te-ai trezit si se lasa pe noptiera, seara, inainte sa pui capul pe perna.

0 răspunsuri: