I s-a facut o ecografie cardiaca? Fiindca exista multe malformatii cardiace care nu se depisteaza decat la ecografie.
Daca era vorba de o cardiopatie congenitala cianogena, cianoza nu ar fi fost pasagera si de scurta durata. Cred ca a fost oricum investigata cardiologic, era obligatoriu in situatia data. Daca nu s-ar fi facut toate investigatiile necesare in maternitate, fetita ar fi fost indrumata catre un centru de specialitate la externarea din maternitate.
Se mai intampla, nu trebuie sa te sperii doar sa fii in garda si sa tii legatura cu medicii!
Scorul APGAR are cam aceeasi relevanta ca si notele de la BAC. Fetita noastra a avut 7 cu indulgenta, nu putea sa respire la nastere, a fost nascuta natural si a inghitit chestii, dupa care a stat cam 36 de ore (sau sa fi fost 48?) la incubator pe oxigen+perfuzie cu antibiotice. Acum are 1 an si 3 luni, e sanatoasa si plina de viata de bubuie. Conteaza foarte mult modul de hranire in primul an (CIT MAI MULT SAN, daca se poate exclusiv cel putin 6 luni) si starea psihica a celor ce inconjoara copilul. Nu te ingrijora, totul va fi bine.
Scorul APGAR are relevanta, evidentiaza gradul de suferinta la nastere. In baza lui, fetita voastra a primit imediat dupa nastere tratamentul necesar, care va permite voua acum sa va bucurati de un copil sanatos si plin de viata de bubuie. Voi sunteti de fapt beneficiarii faptului ca exista acest scor de evaluare, propus de Virginia Apgar in 1952. Aruncati o privire aici, sa vedeti cum arata cea careia ii datorati sanatatea copilului vostru: http://www.nlm.nih.gov/......hy_12.html
Multumesc pentru informatii. Ar trebui sa existe un scor similar si pentru mame. Nu de alta, dar mama a fost la reanimare dupa nastere, iar faptul ca la 3 zile dupa eveniment le-am luat pe amindoua acasa sanatoase si voioase se mai datoreaza si faptului ca au fost intr-un spital privat unde lumea isi face treaba cu simt de raspundere...
Daca mama a nascut prin cezariana, era normal sa petreaca un timp la reanimare, postoperator. Daca a ajuns la reanimare dupa o nastere naturala, inseamna ca au fost incidente anormale in perioada perinatala, care au impus terapie intensiva. Nu are legatura cu tipul de spital, de stat sau privat. Spre exemplu, fiica mea era sa o pateasca fiind urmarita intr-o maternitate privata cu nume regal din Bucuresti, de dl. dr. Romila, care nu si-a facut deloc treaba cum trebuie si a neglijat total pericolul la care era expus fatul. Numai interventia prompta intr-o maternitate de stat (la Polizu, dr. Matei Alexandru) i-a salvat viata nepoatei mele. Sunt cazuri si cazuri, iar medici prost sau bine pregatiti exista si la stat, si la privati, in aceleasi proportii.
Apropo, tot a 3-a zi le-am luat acasa.
Corect, doar ca la privat exista un contract, ai pe cine sa tragi la raspundere, deci toata lumea cel putin isi da silinta sa iasa treaba bine. Nasterea a fost naturala, dar la vreo 2 zile dupa termen si cu un copil maricel. Oh, da, am vazut si eu o oferta la maternitatea cu nume regal din Bucuresti, vai mie ce preturi. Aici (Iasi) am platit sub jumatate' din ce se percepea acolo si nu am nici un motiv sa ma pling de cum am fost tratati.
Scumpo, bazeaza-te pe ce iti spun utilizatorii de pe TPU, incepand de la cei de 7 pana la 50+ ani. Sigur o sa cresti un copil sanatos si bine educat. C-a si cey de aycy.
Pisi, la voi in judet nu sunt doctori?
De ce esti rautacios? Mamica a spus ca bebelusul a fost investigat de doctori, nu apeleaza la TPU ca sa-i rezolve problema medicala, tot pe doctori se bazeaza. Doreste doar sa discute cu altii care au trecut prin asta, e ceva firesc. Un fel de grup de suport, nu e greu de inteles.
Sa creasca mare, frumoasa si desteapta! se intampla asa ceva, dar nu e neaparat vorba de ceva grav.intr-adevar trebuie sa ai grija la o pozitie corecta in timpul alaptarii si sa nu traga aer pe langa biberon.Sa va traiasca!
Daca fetita a fost investigata si nu s-a descoperit nicio cauza patologica pentru crizele ei de cianoza, nu e nimic grav. Nou nascutii au in mod fiziologic un tip de respiratie aparte, Cheyne-Stokes, adica respira cu mici pauze din cand in cand, iar amplitudinea respiratiei e variabila. Un ciclu respirator decurge cam asa: respiratie putin ampla, apoi din ce in ce mai ampla, pana la un maxim, apoi amplitudinea respiratiei descreste progresiv, pana face din nou o pauza respiratorie, si ciclul se reia. In timpul pauzei respiratorii se poate produce o usoara cianoza periorala, care dispare la scurt timp dupa reluarea respiratiei. In timp, centrul respirator se maturizeaza si bebelusul ajunge sa respire la fel ca noi, iar aceste crize dispar.
Ce bine-ar fi sa se oboseasca si medicii sa mai explice oamenilor chestii de genul asta, relativ simple, comune si de bun simt, sa nu innebuneasca mereu bietii parinti din te miri ce... O zi buna!
... pai eu ma obosesc, si mai exista si altii ca mine, din generatiile ceva mai vechi de medici. Cei tineri, crescuti de mici cu nasul in computer, au mai putina rabdare, in orice domeniu de activitate. Noi, cei din vechime, am inceput cu computerul la o varsta ceva mai coapta si ne-a afectat mai putin creierul.
Aveti o poza sa vedem si noi mica minune?
Cum mananca? Are scaun in ce cantitate? Cat de cald e in casa?
Ce rezultat si ce analize facuse la terapie intensiva?
Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, insa pentru siguranta ta si a fetitei, mai mergi la un medic si fa-i analizele.sanatate multa la amandoua.
oceanoflove întreabă: