| Skillzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a întrebat:

Am o intrebare happy.
De 1 an imi vine cateodata ciclul de 2 ori pe luna. Spre ex, luna asta mi-a venit de 2 ori, la inceput pe 8-9 si spre sfarsit pe 30.
Aveti vreo idee?
Nu cred ca am nevoie de control ginecologic. :-s

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Perioada dintre doua menstruatii e mai mica, dar nu e nicio problema. NU conteaza de cate ori se intampla intr-o luna calendaristica. Termenul de luna se refera la un ciclu menstrual, nu la data din calendar.

8 răspunsuri:
| mona a răspuns:

E normal sa iti mai vina cateodata de 2 ori pe luna, se va regla cu timpul

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut prima menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost dereglări, dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt "relativ normale" aceste dereglări.

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de dereglări!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Din 8 şi până în 30 martie au fost DOAR 22 de zile, ceea ce este cam PUŢIN!

Mai ales pentru că au mai fost cicluri menstruale aşa de scurte, este NECESAR un control ginecologic ( şi unul endocrinologic ).

Toate cele bune.

| LeMousiqe a răspuns:

E complet normal happy.

| DeeaMarry a răspuns:

Ciclul menstrual nu este regulat la toate fetele, mai ales daca esti in primii doi ani.
Pentru a afla cat a durat un ciclu menstrual, numeri zilele din prima zi a menstruatiei si pana inainte cu o zi de menstruatia urmatoare.
Presupunand ca ti-a venit pe 9 si apoi pe 30, ciclul tau menstrual a durat 21 de zile. Un ciclu menstrual normal dureaza intre 21 si 35 de zile. Deci al tau e okwinking

| NoLiesJustLove a răspuns:

E normal pana ti se regleaza

| Bubulin4ik a răspuns:

Mergi la medic acolo sunt raspunsurile, nu e nimic rau, trebuie sa intelegi ca medicul nu maninca oameni!

| borntotwerk a răspuns:

E normal sa iti vina de 2 ori pe lunawinking

| amalia025 a răspuns:

Buna! Probabil este o dereglare hormonala;
Stiu ca multe femei resping ideea contraceptivelor, dar din pacate fac minuni in reglarea menstruaiei...stii ca in fiecare luna vine in aceeasi zi, la aceeasi ora si se termina in aceleasi conditii (mereu la fel).

Trebuie sa faci un control ginecologic sau unul endocrinologic; exista mai multe cauze care pot deregla menstruatia: tulburarile alimentare (bulimie/anorexie), dietele stricte, stresul si oboseala cronica si bieninteles, dereglarile hormonale.

Ce varsta ai? sau mai bine zis de cati ani ti-a venit menstruatia?
Menstruatia se regleaza la interval de 4-6 ani de la prima aparitie.

In orice caz, sa ai menstruatie de 2 ori in aceeasi luna nu e semn bun si nu ar trebui sa mai amani consultatia. Desi mai este si varianta ca esti la inceput(banuiesc) si se v-a regla cu timpul dar nustrica si un control

Numai bine!