| Marinel98 a întrebat:

Bună seara, am o întrebare în legătură cu acest virus. Prietenul meu a venit ieri din Belgia și a fost pus în izolare la domiciliu. La vama nu a fost întrebat de adresa și a fost trecut pe adresa de pe buletin. Ar putea sa își schimbe mutația la mine acasă? Și eu am fost plecata în Belgia dar am venit înainte sa fie aceasta lege la domiciliu. Totuși de când am sosit nu am ieșit deloc din casa am preferat sa am eu grija chiar dacă nu mi-a cerut nimeni asta. Oricum îmi e frica chiar dacă nu am, sa nu iau de la altcineva. De aceea asa mi se pare cel mai sigur. Totuși părinții lui au o vârstă înaintată și ne este puțin frica sa nu fie vreo problema în caz ca iubitul meu ar avea ceva. Nu știu cum sa procedez dacă se poate muta la mine cu domiciliu și sa rămânem acasă pana ce trec aceste zile. VA MULȚUMESC PENTRU EVENTUALELE RĂSPUNSURI. DAU FUNDĂ

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Lasa-l acolo unde este. Poate avea dosar penal daca iese in aceasta perioada. Nu mori fara el 14 zile.

| Adry05 a răspuns:

Dacă deja a ajuns acasă la ei degeaba l-ai mai lua că au contactat deja virusul.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca se face un control la adresa de pe buletinul lui cu care este inregsitrat la vama, prietenul tau se alege cu dosar penal si amenda, pentru inconstienta. este obligatoriu sa stea in carantina 14 zile fara sa va vedeti! Incerca sa retii, nu are importanta ce ti se pare tie mai bine, ci ceea ce spune legea: daca a ajuns acasa la el, sa stea la el acasa, in domiciliul de pe buletin!
Chiar nu o sa ti se intample nimic, daca nu te vezi cu el 14 zile si limiteaza-ti vizitele in peroada asta ca poti la din alte parti virusul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

El trebuie să rămână în izolare acolo unde se află. Dacă iese înainte de termen, calcă legea iar acum se aplică pedepse aspre pentru asta.

| anonimg a răspuns:

Carantina nu mai ține cont nici de voința și nici de dorința niciunuia dintre voi. El nu va fi ținut în carantină la un domiciliu unde locuiește o persoană sănătoasă.
El va fi ținut în carantină acolo se găsește loc liber; chiar și cu 30 de oameni într-o cameră, și chiar dacă va dormi pe jos.
Carantina este obligatorie; și nu va trimis acasă decât după cele 14 zile obligatorii.
Deci tu nu ai de ce să te îngrijorezi.
Și dacă vrei să îl vizitezi nu vei putea. Puteți doar să vă vedeți prin telefon.

| Marinel98 explică (pentru anonimg):

Din păcate nu s-a înțeles întrebarea. Nu am spus sa vina el de capul lui. Ci doar dacă se poate vorbi cu autoritățile nu sa plece el singur

| Donsavas a răspuns:

Trebuie să stea în carantina cat prevede legea si daca se afla ca a declarat un fals în acte, va fi sancționat.