| VladAntonescu31 a întrebat:

Buna seara.Am o intrebare mai bizara. Daca am fost intepat de albina in trecut de "n" ori si acum ceva zile in urma iar si nu am avut nimic decat o umflatura ce a trecut rapid.Pot face soc anafilactic pe viitor daca ma inteapa din nou? Am o cunostinta ce a murit de la o intepatura de albina si imi e cam teama.Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, tu nu esti alergic la albine si intepaturile lor!
Daca faceai soc anafilactic ori erai in spital umflat cat cimpoiul ori erai mort, dar tu ai avut o reactie perfect normala, o mica umflatura si usturime.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| relian a răspuns:

Daaca faceai, deja nu mai inytrebai pe aici.Deci tu nu patesti absolut nimic de la o intepatura de albina, ori alte insecte.

| Brizbriz a răspuns:

Soc anafilactic faci la prima intepatura, dupa aia, NICI O SANSA

in plus, mai tine si de panica, eu nu am mai fost intepat de o albina de ani buni, chiar mi-au intrat cateva in casa si le-am dat afara cu o lingura (le-am condus afara, NU le-am lovit)

daca intrii in panica, albinele simt, si vin sa te intepe

| proserpina22 a răspuns (pentru Brizbriz):

Ba da, ai șanse. Mama a fost înțepată la viața ei de vreo 5 albine și nu a avut nimic. Acum câteva luni a înțepat-o din nou una și i s-a umflat mâna toată, s-a dus la doctorul de familie și a injectat-o imediat pentru că a făcut șoc anafilactic.

| Brizbriz a răspuns (pentru proserpina22):

Aham, ok, nu stiu asa de multe despre alergii, dar e posibil sa apara la un moment dat, la cate chimicale sunt in jurul nostru sad

| MihaiSpeedster a răspuns:

în principiu, nu. Dacă nu ai făcut alergie acum, înseamnă că nu ești alergic. Dacă te temi așa mult, ține la tine în permanență o pastilă-două de Benadryl pe perioada verii.