| Andreea7510 a întrebat:

Bună seara
Am o întrebare
Pot sa fiu însărcinată în 5 luni daca am avut menstruație in fiecare luna?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai burta tare si umflata, fara sa simti miscarea fatului din lana a 6-a, atunci poti avea problema la nivelul intestinelor-bazinului.
Aeste simptome pot fi si de la o viata nesanatoasa (mancare multa si nepotrivita + miscare putina) si/sau deformari fizice in aceea zona.
Sa-ti faci urgent macar o ecografiere 3D pentru a depista o eventuala malformatie periculoasa, care evolueaza galopant!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si burta?

| Andreea7510 explică (pentru suntserios):

Este cam tare și mi se pare mai crescuta din iunie, de când am avut contactul sexual neprotejat

| suntserios a răspuns (pentru Andreea7510):

Tu stii ce inseamna o sarcina nu? Stii ca burta nu creste brusc dupa ce ai facut sex nu?

| alina2k18 a răspuns:

Anumite femei pot avea niste sangerari in timpul sarcinii si implica mers la medic pentru ca nu e de bine.
NU exista menstruatie in timpul sarcinii.

| Bizon95 a răspuns:

NU
IN NICI UN CAZ
ai facut sex neprotejat si ti-a venit menstruatia, este SIGUR ca NU esti insarcinata

| Andreea7510 explică (pentru Bizon95):

Eu cred că sunt
Dar cum e posibil
Doar in iunie nu mi-a venit
Apoi mi-a venit în fiecare luna.Acun mi s au mărit sânii și sunt și tari, de parcă ar fi o piatra acolo

| Bizon95 a răspuns (pentru Andreea7510):

In afara de, doctor chiar nu mai stiu ce spun, stiu ca e IMPOSIBIL sa iti vina ciclul daca esti insarcinata, si ca sunt anticonceptionale care pacalesc organismul cum ca ai fi insarcinata asa ca nu mai produce ovule

TOTUSI, cine stie, poate sunt si exceptii, nefiind de specialitate, si sa vin numai cu explicatii colaterale de gen, poate esti in crestere si de aia s-au marit sanii (la o anumita varsta, CHIAR sunt tari ca piatrawinking )

asa ca incearca sa te duci la doctor, asta e tot ce pot sa spun mai bun!

Sa va trimit poza cu burta?

NU
imi pare rau, NU sunt doctor, doar am vazut si auzit multe despre idee
chiar acum reconsider faptul ca tu s-ar putea sa ai ceva asemanator cu menstruatia dar sa nu fie menstruatie, inca odata HABAR NU AM, NU SUNT DOCTOR!

insa TE ROG MULT SA CONSIDERI TU ASTA:

1. exista ceva numit confidentialitatea doctor pacient:
https://www.drepturilepacientilor.info/......ic-pacient
"Toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale, sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia".

cu alte cuvinte doctorul NU are voie sa divulge nimic din ce vorbeste, vede, diagnosticheaza la tine

2. te poti duce in alt oras
unde... atentie aici
AI DREPTUL sa suni la 112 si sa ceri un sfat medical (PE BUNE AI DREPTUL sa faci asta la 112, iar eu am invatat asta pe, pielea mea, cand nu stiam unde sa o duc pe maica-mea bolnava si am dus-o unde nu trebuie :(( ) si acolo sa iti expui problema si sa intrebi unde ai putea fi consultata pe gratis! NU trebuie sa iti dai nume, DELOC!

moment in care cred ca in felul asta poti sa iti rezolvi problema fara sa afle parintii sau orice motiv ai avea sa nu te duci la doctorul cel mai apropiat de tine

| Bizon95 a răspuns:

Acum am vazut "5 luni"
asta e ABSOLUT IMPOSIBIL
la 5 luni nu numai ca ai o burta vizibila, dar fatul se misca si iti e IMPOSIBIL, ABSOLUT IMPOSIBIL sa nu stii ca esti insarcinata, fara nici un test

Doar am burta crescută, niciun alt simptom
Și nu misca nimic

Interesant, faptul ramane ca ti-a venit ciclul lunile astea ceea ce inseamna ca SIGUR, sarcina NU E

iar burta umflata poate fi din N motive
cum ar fi un organ inflamat si care nu doare cum ar fi ficatul = ciroza (putin probabil dar NU imposibil)
chiar obezitate abdominala in 5 luni nu e chiar imposibil

ar cam trebui sa te duci la doctor... SINCER, alta idee mai buna nu am

| Iote a răspuns:

Foarte rar, dar se mai intampla.
Insa, daca stii ca ai facut sex neprotejat si ai dubii, de ce nu faci niste analize? Nu te lua dupa @Bizon95 care tipa afirmand ca nu esti, de parca el ar fi autorul si vrea sa scape de raspundere.
In luna a 5-a, copilul ar trebui sa miste deja. Cum te simti?

| Andreea7510 explică (pentru Iote):

Am burta cam tare
In rest nu am avut simptome