| bicsol a întrebat:

Buna Seara,

Am o intrebare privind inaltarea corpului. Eu am implinit 18 ani de curand iar inaltimea mea este de 170, 8 cm, am sa imi fac de curand un abonament la work-class in incinta hotelului Radisson pentru bazin si sunt curios daca mai pot creste in inaltime (mentionez faptul ca in luna Iulie a acestui an m-am prezentat la o consultatie a "Institutul National De Endocrinologie C.I. Parhon" unde am vrut sa imi fac un tratament de crestere (si nu pe baza de hormoni) iar mi s-a facut o radiografie la glanda endocrina si cartilaje insa raspunsul unei asistente foarte "Bucuroasa" sa ma ajute si plina de "viata" a fost urmatorul 'Cartilajele sunt inchise/intarite iar o solutie nu avem sa va dam pentru inaltare' am zis multumesc dar eu nu am sa cred ca nu exista nici o solutie in toata lumea asta. Am inteles ca inotul ajuta chiar si dupa oprirea din inalta. Ce alte sfaturi imi dati?

Va multumesc,
Bicsol

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mustard a răspuns:

Incearca innotul, si odihneste-te bine noaptea, somnul bun ajuta la crestere. Si sa ai o alimantatie buna cu destul calciu.
Si nu fuma!
Eu cred ca ai sa mai cresti pana la 20 de ani.
Daca nu exista solutii chirurgicale prin care ti se alungesc oasele picioarelor. (se sectioneaza osul si se fixeaza cu o tija la o anumita distanta pana osul se sudeaza la loc si pe urma se scoate tija metalica.)

2 răspunsuri:
| Q69 a răspuns:

Vrei sa te inalti pentru ceva anume?
eu am 1, 73 de la inot de la 6 ani de la 14 ani joc baschet si mai mult de atat nu am mai crescut

| Sn4tch a răspuns:

Nu cred ca asta ar fi o problema. Eu am 175, si sunt destul de multumit de inaltime. O sa mai cresti, stai linistit. Ai grija sa nu cresti prea mult si dupa sa iti para rau.