| mihai17707 a întrebat:

Buna seara, am o intrebare sper sa ma puteti ajuta.
Ofer funda.
Deci sa incepem asa, niste sfaturi pentru a ma ingrasa?
Am 1. 80cm inaltime si 57kg si 18 ani
Sunt cam slabut pentru inaltimea asta.
Si as dori sa stiu ce pot face...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Trebuie să mergi la medicul de familie și acesta te va trimite la mai mulți medici specialiști.
Cauzele pot fi mai multe și de naturi diferite:
1. Mâncatul prea mult la o singură masă și/sau prea repede. Noi avem impresia că dacă mâncăm mult ne îngrășăm. Dar organismului i se dă prea multă hrană la o masă, tendința lui este să scape cât mai repede de ea. În felul acesta, organismul nu mai este preocupat cu asimilarea, cu depunerea, ci cu îndepărtarea prea multei alimentații.
2. Alimentație săracă în grăsimi. Dar asta nu înseamnă ca să ne apucăm să consumăm alimente de origine animală. Recomand grăsimile vegetale. Grăsimile animale pot să te facă să arăți mai bine; dar ele nu aduc sănătate în trup. Pe când cele vegetale da (ulei, nuci, alune, semințele de tot felul). Aceasta trebuiesc consumate zilnic.
3. Organismul are deficiențe de a asimila grăsimea; astfel ea este eliminată odată cu scaunul de la toaletă, și lucrul acesta se va vedea dacă fecalele rămân la suprafața apei.
Mai pot exista și alte cauze dar nu mai cunosc. Bine este să mergi în același timp și la un nutriționist. Dar toți la care vei merge trebuie să știe de sfaturile pe care ceilalți ți le-au dat.
Te poate îngrășa și grăsimile animale, și mâncatul între cele 3 mese ale zilei. Dar vor apărea alte probleme de sănătate. Pentru că stomacul are nevoie de o pauză, de odihnă între două mese. Și dacă nu i se va da această pauză, el ajunge la suprasolicitare și va fi slăbit. El are nevoie de timp pentru refacere și producerea sucurilor gastrice vitale pentru digestie.
La fel și grăsimile animale. Ele te pot aduce la greutatea ideală pentru că sunt greu digerabile și astfel se depun mai repede. Dar în natura lor ele nu aduc sănătate. Ele sunt principalul factor al anumitor tipuri de cancer. Afectează și rinichii până la nevoia de dializă. Aduc colesterol rău în organism, și multe altele. (Și o persoană slabă poate să aibă un nivel ridicat de colesterol. Dacă mai consuma și alimente de origine animală care sunt bogate în colesterol, atunci vor apărea probleme serioase. Este necesar mersul la medic pentru analize).
Sfatul meu este ca să nu îți vinzi sănătatea în schimbul frumuseții.
Te mai poate ajuta și mersul la sala, adică trasul de fiare. Dar și aici trebuie să păstrezi echilibrul și să nu mănânci prea mult (că așa se cere la sala), și nici să tragi prea mult de fiare pentru că în ambele cazuri organismul se va slăbi.
Te mai îngrașă și zahărul, dulciurile. Dar zaharul slăbește sistemul imunitar. Astfel se poate instala o răceală sau altă boală mult prea ușor.
Prima dată mergi la medic pentru analize ca să vezi cum stai cu colesterolul, glicemia și altele. Apoi consulți un nutriționist, și ceri ca să îți ofere o dietă bazată pe vegetale.
Îți urez multa sănătate!
Nu îmi da fundă pentru că te vei lipsi de sfaturi mai bune decât ale mele.

7 răspunsuri:
| giulia283 a răspuns:

Te poti duce la sala ca sa pui masa musculara

| Daryusxz a răspuns:

Acum depinde cum vrei sa te ingrasi adica in masa musculara sau grasime, in grasime e usor, mcdonalt, cipsuri inghetata pe tv, suplimente alimentare, ciocolata dar daca vrei muschii informeaza-te despre alimentatie si du-te la sala. Bafta

| Adrian1555 a răspuns:

Baga 10 flotari in fiecare dimineata
10 abdomene
20 genoflexiuni

Si mananca in timpul zilei fe doresti si sa fie bocate in kcall, gen sandvisuri gen cartofi prajiti si alte chestii d astea
Si seara la fel
Inainte de ultima masă a zilei
Baga flotari pana nu mai poti, gen o serie pana la epuizare
Si dupa mai faci 6 flotari
Abdomene la fel prima data pana te dor muschii abdominali si dupa a doua serie cu 10 abdomene
Si la genoflexiuni baga 30
Si dupa ce ai terminat antrenamentul baga mancare buna rau, gen snitele cu cartofi, sau carne la cuptor cu cartofi copti, sau sandvisuri, orice numai salate sau chestii slabe pe care le manca cei care sunt la dieta
Cu alte cuvinte baga ca spartul dar sa faci si antrenamentele alea ca sa ju pui doar grasime ci si masa musculara
Antrenamentul il poti creste pe viitor
2 serii de 30 de abdomene si tot asa, cand simti ca devine usor si nu mai lucreaza muschii mai adaugi ateva repetari pe plus sau o serie
Bafta
Si daca vrei anumite sfaturi ma pori contacta in privat

| GdX a răspuns:

Mergi la sala. Ia un antrenor bun si auca-te de treaba.

| xerxes1 a răspuns:

Era un grasan pe aici care vrea sa slabeasca.
Contacteaza-l si faceti schimb de mame.

| RobertMoon a răspuns:

Nu te-ai tot plictisit sa pui întrebarea asta? Eu când ți-am răspuns frumos și ți-am zis și ce medicamente i-a dat medicul surorii mele sa se îngrașe mi-ai dat răspuns eronat degeaba.

| ema2396 a răspuns:

Daca vrei sa pui grasime mananca mai mult.
Daca vrei sa pui muschi poti sa mergi la sala sau daca nu iti permiti poti sa investeti intr-un set de gantere reglabile si benzi de rezistenta, pentru un incepator sunt indeajuns. Ti-ar lua ceva timp sa ajungi sa exersezi cu greutatea lor maxima si practic abonamentul la sala pentru aceeasi perioada de timp te-ar ajunge mai mult decat costa ele.