| joKilks a întrebat:

Bună seara.Am o mare problemă.Va suna destul de amuzant, şi penibil dar cred că am o problemă destul de..gravă.Am o mare,mare, mare frică pentru întuneric.Mama,nu mă ia în serios şi începe să facă uneori glume pe tema aceasta şi nu vrea să înţeleagă că,pentru mine e ceva serios.Pur şi simplu nu pot să scap de această frică,orice aş face, sau încerca.Seara,mă simt ca într-o cutie,nu pot să mă relaxez deloc. Uneori,mă apucă o frică,ciudată şi plâng.Mă simt, ciudat...parcă 1000 de lucruri se uită la mine.Din cauza asta,uneori nu pot să dorm,sau mă culc foarte foarte târziu. Ultima dată, nu am putut să dorm 2 nopţi.Mă simt ciudat, şi îmi distrug sănătatea. Dacă la ora 12 am nevoie la baie,nu mă duc nici în ruptul capului.Şi,stau,aşa,până dimineaţa.Iar în alte seri,mă apucă durerea de cap,din cauza fricii.Vreau să scap, şi nu ştiu cum.Mă simt de parcă am o boală mintală. Habar nu am ce să fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| SunShineyKidu a răspuns:

Incearca sa adormi cu o lumina aprinsa, de veghe. din aceea micuta sau asculta muzica in casti si inchide ochii. ^^

| Karolina071919 a răspuns:

Trebuie sa constientizezi faptul ca poti dezvolta, asa cum ai zis, boli mintale. E normal sa te simti inconfortabil in bezna, dar nu e normal sa nu te poti controla si sa ajungi chiar la dureri de cap. Realizeaza faptul ca esti in siguranta, in confortul casei tale si ca nimic nu are ce sa ti le intample. Asta o data, si a doua oara, renunta la orice fel de filme de groaza daca esti mai sensibil. Ai grija de tine!

| AnonimulRo a răspuns:

Asa am fost si eu cand eram mai mic. Dar am inceput sa domin intunericul. Multi oameni se tem de diferite lucruri, din cauza unori traume sau altele.
Cel mai bun sfat este: sa te comporti ca si ziua. Mai intai invata casa pe de rost, fiecare lucrusor, si noapte gandeste-te ca ar fi lumina, nu intuneric. Daca stai putin cu ochi deschizi noaptea prin camera, ochiul se adapteaza la intuneric si incepi sa vezi putin mai bine, incearca sa mergi, dar fara sa te gandesti ca ai cadea sau ca te-ai izbi de ceva.
In intuneric esti nesigur, dar gandeste-te " Daca ziua pot sta fara grija in camera, noaptea de ce sa ma tem? Mai ales ca toata lumea doarme.
Lucrurile stau la locul lor iar eu in patul meu. "
Relaxeaza-ti creierul si gandeste-te la ce e bine si sa poti visa frumos.
"Bau bau nu exista, lupu nu este aici, numai eu, singurul care poate face schimbari noapte fara sa ma controleze altcineva. Eu conduc toate obiectele de aici, asa si intunericul, fiind in mintea mea ca un punct mic si nesemnificativ. "
Te salut!

| alessia5158 a răspuns:

Terapia care te ajuta sa scapi de aceasta fobie se numeste "terapie comportamental cognitiva" si este facuta de catre psihoterapeut.
Daca fobia nu este prea veche sau prea severa vei putea sa scapi de ea singura, fara terapeut --- vezi articolul ( are 3 pagini ) :http://www.psychologies.ro/......eut-263406

| Allergictostupidity a răspuns:

Vorbeste cu un psiholog

| Mikhtarian a răspuns:

Cand eram mic, dormeam cu lumina aprinsa.
Draga/dragule, asta se intampla doar in constientul tau, tu gandesti asa.
Nu te mai gandi, fi relaxat/a si dormi.

| alexuta13pe a răspuns:

Da-mi id tau si poate reusesc sa te scap de frica de intuneric laughing si mie uneori mi mai era frica

| RoxanaGhost a răspuns:

Asta mi se întâmplă după ce mă uit la un film de groază...dar cu timpul am încercat să-mi controlez mintea.Sunt doar iluzii, tu le concepi singură în minte, atâta timp cât eşti în casa ta nu ţi se întâmplă nimic happy Fi stăpână pe tine kiss