| MariAMicky13 a întrebat:

Buna seara, am o nelamurire cu privire la o problema pe care o am de aproximativ 3 luni. Am observat ca incepe sa mi cada parul,nu stiu daca este normal sau nu,avand in vedere ca eu am un par destul de des, chiar si acum cand, cred eu, ca mi cade.
Am facut in urma cu 2 luni analize de sange si toate mi au iesit în parametrii normali,nimic depasit,nimic sub valoare. Am inceput sa iau pastilele Forcapil anti cadere in urma cu o luna,pe langa Zinc,Magneziu, Fier, D3. In urma unei consultații la un medic dermatolog(dna doctor a spus ca nu i se pare o cadere anormala) mi s-a recomandat un sampon (Parusan Stimulator).
De ceva timp ma gandesc sa-mi fac injectii PRP pentru scalp, dar sunt sceptica pentru ca nu am auzit parerea unui doctor, si nu vreau sa fac acest lucru fara sa stiu daca într-adevăr functioneaza pentru mine sau daca chiar am nevoie. In medie, dupa 6 zile fara sa ma spal/pieptan, am pierdut undeva la 450 de fire.
Medicul de familie mi-a spus ca o cauza ar putea fi stresul. In urma cu cativa ani am fost diagnosticată cu ipohondrie si am vizitat destul de des psihologul. In iulie 2023 Am trecut printr-un eveniment care a fost un soc pentru mine,evident a aparut si stresul (decesul tatalui meu)
Va rog din suflet,m-ar ajuta enorm parerea dumneavoastra pentru ca ma streseaza si mai mult sa nu stiu într-adevăr ce am. Chiar as vrea sa stiu daca într-adevăr cauza este stresul sau ar putea fi altceva. Asa cum am zis si mai sus, sunt la un pas de a incepe injectiile PRP, dar nu mi inspira mai deloc incredere.

Va multumesc mult si astept un raspuns!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| aureliaghindoac a răspuns:

S ar putea să fie de la stres, eu aș recomanda sa schimbi șamponul poate nu e bun tipului tău de păr, sau ai un păr mai creț și ți se încurcă iar când îl pieptăni rămâne pe perie, dacă pur și simplu pui mâna în el și când o iei rămâi cu păr în mâna ai putea să ai anemie (nu știu sigur) dar din ce știu persoanele care au anemie le cad părul, pentru asta ar trebui să vezi simptomele anemiei și să îți dau seama dacă și tu le ai, dacă ți se par ca sunt același ar fi indicat să te duci la un medic

| Violleta2022 a răspuns:

Este NORMAL sa-ti cada pana la 100 de fire de par pe zi, fiindca parul se regerereaza.
Odata ce ai fost seja la medic si ti-a spus ca NU i se pare ca o caderea anormala, de ce ai vrea tu de capul tau sa faci tratament total neadecavat si nrecomandat de medic?
Ma rog, chiar inainet sa citesc ca suferi de boli inchipuite (ipohondrie) am realizat ca esti una.
Vezi-ti femeie de viata ta, cauta-ti ceva de munca, cauta-ti un hobby, dar nu mai inventa simptome si boli cand estei sanatoasa ca nu ai motive de sters, dar ti le induci singura, inventand boli pe care nu le ai.