Este cea mai nociva bautura carbogazoasa. Consumul ei te predispune la aparitia diabetului zaharat ( are 100 mg. zahar la un litru de suc), la aparitia insuficientei renale, a pietrelor la rinichi, la boli cardiovasculare ( din cauza continutului crescut de cofeina). Este pacat ca, desi sunt constienti de efectele ei daunatoare, multi continua sa o consume.
Sotia mea are aceeasi problema, bine macar ca, de cand stim ca vom fi parinti, a cam incetat cu consumul asta.
Ar fi bine sa schimbi pe ceaiuri, ceaiul chinezesc contine substante asemanatoare cu cofeina dar mai putin nocive, si s-ar putea ca sa inlocuiasca nevoia ta de cofeina. Tot asa, pentru a evita consumul de suc, "indoapa-te" bine cu alte lichide pana nu ti se face sete. Sper sa te ajute.
Mai bine renunta la 5 l , nu de alta da risti sa devii obez in cel mai rau caz si poti da in diabet...
Cand iti vine pofta de cola bea un pahar cu apa, sau alt suc natural...
Nu e sanatos. Iti mananca stomacul... ti-l distruge. Bea si tu ceva natural.
Se spune ca coca cola previne imbatranirea pentru ca mori de tanar ma rog e o gluma dar trebuie luata in vedere.ai grija, reduce usor consumul, mai foloseste si apa sau sucuri naturale si siropuri altfel vei avea probleme mari, succes!
Sincer, asta este si problema mea.
Despre mine pot zice ca am ajuns sa fiu dependent, in adevaratul sens al cuvantului. Daca nu am, incep sa fac crize, nu pot sta fara.
Acum, solutia nu ar fi sa bei alt suc, pentru ca tie asta iti place. Gandeste-te doar la riscuri. Gandeste-te cat de nesanatos e, si cat de tare iti poate afecta organismul...
Acum, nu exista decat o solutie : rarirea. Bea mai putin, treptat. Incepe o lupta cu tine : dom'le, eu azi beau doar 5 pahare. Treptat, vei putea renunta.
Alta solutie ar fi sa gasesti altceva care sa iti placa, care sa iti placa mai mult decat Cola, sa te faca sa uiti de ea.
Dar gandeste-te, aproape tot ce e bun e nesanatos.
Ti se manca ficatul, o sai ai probleme respiratorii, la cel mai mic efort o sa te obosesti la fel ca oamenii grasi, si multe altele
1 te vei ingrasa ca porcu, 2 vei avea probleme cu inima3 vei ave insomnii
Nenumarate probleme, nu doar una : incepand cu cele dentare, coca-cola nu face bine smaltului dintilor, cu cele gastrice - hiperaciditate, hipocalcemie...Si cele legate de starea de agitatie, nervozitate...
Pentru inceput incearca sa bei cola doar cand chiar vrei sa bei inlocuind macar jumate din cantitate cu apa plata.
eu cel putin asa am facut si acum pot sa spun ca am si uitat ca exista brandul Coca-Cola
Mda.si eu am aceeasi problema o sticla de 2 litri pe zi Pey incearca sa gasesti un alt suc care sati placa eu beau si suc de mere si nu mai beau asa multa cola
Probabil ca esti dependent de cofeina si glucoza din sucuri. Poti face diabet, iar din cauza aciditatii sucurilor, poti avea probleme cu stomacul!
incearca o alternativa sanatoasa si opteaza pentru fructe sau legume
Eu, in loc de Sprite mananc o rosie si nu mai duc lipsa sucului!
Sergiu2k12 întreabă: