anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara! Am o problemă de când sunt mica, la care ai mei nu prea au fost atenti. Am aflat de pe internet ca nu prea e bine sa dormi cu gura deschisa. Problema la mine este ca, atunci cand dorm, poate sa pice si tavanul peste mine ca nu-mi dau seama. De fiecare data cand au fost cutremure nu am simțit nimic. Revenind la intrebare, as vrea sa stiu cum as putea remedia problema. Am văzut ca (,) construcția faciala si toracica a unei persoane ce respira pe gura si cea care respira pe nas sunt diferite. Vreau sa cunosc daca efectele somnului cu gura deschisa pot fi schimbate, adica să imi reconstruiesc structura umana normala. Cand am vorbit cu ai mei despre problema asta, au spus ca sunt niste abureli si m-au ignorat. Nu prea socializez cu ei, deoarece atunci cand o fac ori nu ma baga in seama ori ma iau la rost. Ma puteti ajuta? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Ararat a răspuns:

Tavanul nu are cum sa cada aiurea. Nu prea avem ce sa iti spunem pentru ca nu stim de ce respiri pe gura si pot fi 100 de cauze. Fiind copil nu prea ai ce face decat sa-i bati la cap pe ai tai sau sa te duci la medicul de familie singur.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, tu esti singura care poate corecta aceasta postura, prin vointa si auto-control, sa tii gura inchisa si sa dormi pe o parte.

| Lrs2015 a răspuns:

Incepe sa respiri ziua doar pe nas. In timp devine automatism pentru corp sa respiri ziua pe nas. Si o sa respiri si noaptea pe nas. Gata

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu este o abureala, mie mi-a explicat medicul dentist ca obiceiul de a dormi cu gura deschisa are efecte negative considerabile asupra danturii pe termen lung, plus asupra structurii faciale.

Ar trebui sa mergi la medic pentru un consult, e posibil sa ai deviatie de sept si de aceea in somn simti nevoia sa deschizi gura, fiindca nu poti inspira destul oxigen pe nari.Eu doar presupun, stiind ca asa a patit o prietena de-a mea. Exista tratament medicamentos pentru asta sau operatie.Ce varsta ai? Incearca sa corectezi obiceiul cat mai repede.