| Cookiee9712 a întrebat:

Buna seara, am o problema foarte grava.Am descoperit ca am un fel de boala de piele numita tinea cruris si o am de aproximativ o luna. la inceput n-am bagat de seama dar acum vad ca incepe sa se extinda, am cumparat crema TRIDERM si astept sa vad rezultate. intrebarea mea este: CU CE ALTCEVA POT TRATA ACEASTA BOALA?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Tratamentul,poate fi dat doar de un medic dermatolog,doar in urma examinarii.
TINEA CRURIS,este o infectie fungica,este contagioasa,apare in anumite zone ale corpului(inghinal, anal).
Ca tratament, se recomanda unguente, ce contin clotrimazol, miconazol(substante antifungice).
Banuiesc ca nu ai consultat un medic si din aceasta cauza pui aceasta intrebare aici.Normal,ar trebui sa vezi ce spune medicul dermatolog, care este avizat ce medicamente, sfaturi sa-ti dea.Cu sanatatea nu este de glumit, mai ales, ca aceasta boala poate fi si transmisa celor apropiati tie.
Eu am cautat pe GOOGLE si de acolo ti-am dat un raspuns(nu auzisem de aceasta boala).

2 răspunsuri:
| Kasha a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi la un doctor specializat in boli de piele.

| darrio2007 a răspuns:

Du-te la medic.Aici sfaturile difera.Un dermatolog este calificat pentru asta.