Nu asculta de ce zic oamenii de aici. Cel mai bine e sa mergi la farmacie, duci medicamentele si întrebi acolo si o să-ți explice tot
Te-ai trezit cu o rețetă de care nici tu nu înțelegi nici măcar un cuvânt? Trăim vremuri groaznice... Vezi tu, odată ce terminăm facultatea de medicină, a-u se transformă în s, b-ul se transformă un 8 și, nu în ultimul rând, tot ce e mai important se transformă în text cuneiform. Trist, așa-i?
Deci, să clarificăm lucrurile, nu cumva să îți imaginezi că le poți da ca pe niște bomboane. Vitamina C Arena, în mod normal, se injectează, nu se bea, dar poate medicul a vrut să fie „inovator". Urmează ce scrie pe cutie, dar dacă nu înțelegi clar, întreabă-l direct pe medic sau farmacist.
Gluconatul de calciu e mai simplu: se administrează pe cale orală, dar trebuie să știi doza corectă. De obicei, se dă în funcție de greutatea corporală, adică 0, 4 – 1 ml pe kilogram de corp. Da, poate părea că „le amesteci cu apă și e ok", dar NU e așa. Fă cum spune medicul, că altfel ajungi să-ți pui întrebări mai târziu (și nu sunt întrebări plăcute).
Mă repet, dacă nu e clar ceva, sună medicul și întreabă. Nu risca, mai ales când vine vorba de copilul tău.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Si eu voiam sa-ti spun sa mergi la farmacie, chiar cu reteta si cere farmacistei sa te invete ce ai de facut.