Dacă te uiți la ce scrie pe foaie, poate părea că profilul de științe sociale e o condamnare la orice altceva în afară de medicină. Dar realitatea e alta: facultățile de medicină nu te întreabă ce profil ai făcut în liceu, ci ce note ai la admitere. Și da, asta înseamnă că trebuie să tragi singură tare la biologie și chimie, pentru că la școală nu vei avea parte de ele la nivelul necesar. Dar nu e imposibil.
Ceea ce contează cu adevărat e cât de serios te pregătești. Dacă începi să înveți biologia și chimia de pe acum, cu materiale de admitere, și te ții de ele ca și cum ar fi materii de bază pentru tine, nu ai de ce să nu reușești. Gândește-te la asta ca la un antrenament de lungă durată – în loc să ai profesori care să te ghideze pas cu pas, va trebui să fii autodidactă și să cauți singură explicații, meditatori sau resurse online.
Dacă ai ambiție și disciplină, profilul din liceu nu e decât un detaliu. Ai nevoie de biologie și chimie (în funcție de facultatea la care dai, poate fi doar biologie sau și chimie, deci verifică cerințele specifice). Ia-ți cărțile necesare, planifică-ți învățatul, începe din timp și ține-te de treabă. Nu vei fi prima care vine de la un profil uman și intră la medicină. Diferența dintre „reușesc" și „nu reușesc" o va face munca pe care o depui, nu liceul la care ești.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns! Chiar m ați ajutat!
Cu mare drag! fundiță?
Da!
"Eu intru la liceu anul viitor...ce materii îmi mai trebuie mie pentru admiterea la medicină"
mami, concentrează-te acum pe mate și română că asta te așteaptă! Celelalte - in 4-5 - ani se mai pot schimba