| dwdw11 a întrebat:

Bună seara! am și eu o întrebare, eu iau anticoncepționale și doar ce am început folia marți, eu de obicei o iau în fiecare seară la 9 doar ca miercuri am uitat să iau pentru ca nu nu am pus ceasul și ieri am luat o la 9 jumătate tot așa ca am uitat, dacă continui sa le iau normal isi mai fac efectul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai citit prospectul?

Cum se procedează în cazul omiterii unui drajeu
Dacă administrarea drajeului este întârziată cu mai puţin de 12 ore, protecţia contraceptivă nu este influenţată. Femeia trebuie să administreze drajeul omis imediat ce îşi aminteşte, iar următorul drajeu să îl administreze ulterior, la momentul obişnuit.
Dacă administrarea drajeului este întârziată cu mai mult de 12 ore, se poate diminua protecţia contraceptivă. În acest caz, măsurile suplimentare pot include următoarele reguli de bază:
1. Administrarea drajeurilor nu trebuie întreruptă niciodată pe o perioadă mai mare de 7 zile.
2. Pentru a se obţine suprimarea adecvată a axului hipotalamo–hipofizo–ovarian, este necesară utilizarea fără întrerupere a drajeurilor pe o perioadă de 7 zile.

Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti

| dwdw11 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am înțeles, mulțumesc mult pentru răspuns!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ce sfaturi de cacao, sa eviti relatiile sexuale!
Te poti bucura cat vrei de viata si de partenerul tau, dar foloseste prezervativ.

| Robert2526 a răspuns:

De cat timp le iei? daca esti in prima luna, recomand sa eviti relatiile sexuale cateva zile. daca nu...e totul ok

| dwdw11 explică (pentru Robert2526):

Le iau de câteva luni și marți mi am început din nou folia și de abia aseară am observat ca miercuri nu am luat o, practic eu joi am luat o pe aia de miercuri și aseară când am văzut am luat o pe aia de vineri

| Robert2526 a răspuns (pentru dwdw11):

Daca le iei de cateva luni e totul ok, nu ai de ce sa iti faci griji

| dwdw11 explică (pentru Robert2526):

Am înțeles, mulțumesc foarte mult pentru răspuns!