| AngieSutru a întrebat:

Am si eu o nelamurire de ceva timp. De ceva timp, cam de cateva luni fac niste crize de nervi sau de plans din orice lucru, orice lucru care ma intristeaza, iar unele motive sunt foarte micute, fara sens, dar eu tot am nervi din cauza lor, sau plang. Acum stiu ca o sa sune ciudat, dar cand mai am unele crize de nervi, mai am momente cand pur si simplu tip la persoana respectivă sau mai am oarecum un comportament agresiv. Ideea este ca voiam sa intreb daca e posibil sa sufar de bipolaritate sau depresie. Ideea este ca am trecut prin niste lucruri foarte grele in ultima perioada si poate d-aia ma întreb.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| LalaMara01 a răspuns:

Poate fi o perioada de depresie mai ușoară dacă pot spune așa. Spun ușoară pentru ca semnele pentru o depresie severa sunt mult mai agresive cu tine însuți și oamenii din jur, mai mult cu tine. După cum ai spus și tu ai trecut prin niște momente grele, momente in care ai suferit și probabil acum e momentul in care tu simți nevoia sa refulezi prin orice până când totul se va stabiliza. Caută-ti un confident/ă și povestește-i ce ti s-a întâmplat, te va face sa te simți eliberată, sau de ce nu, vei fi și sfătuită.

| crud a răspuns:

Magne B6. Somn, liniste, muzica relaxanta. Multi dintre noi traverseaza perioade de acest gen, dar multi nu constientizeaza si dau vina pe altii pentru comportamentul lor. Tu ai un avantaj: ti-ai dat seama ca e ceva in neregula cu tine. Poate esti usor depresiva, dar sigur nu esti bipolara. Acorda-ti o pauza, in care sa te bucuri de pomii infloriti, sa apreciezi diminetile insorite si sa cauti sa faci ceva frumos: un desen, quilling, puzzle, ce stii ca-ti place si te deconecteaza.

| laSoledad a răspuns:

Da, e adevarat ca dupa o perioada de stres cum ar fi perioada sesiunii de examene sau a tezelor sau o perioada grea la serviciu, familie sau chiar dupa o calatorie tumultoasa, se acumuleaza doze de stres in mintea si in corpul tau. Daca treci cu vederea peste perioada grea fara sa-ti faci o analiza interioara legata de ceea prin ce ai trecut, tu vei crede ca le poti ignora pe moment insa mintea ta le inmagazineaza in subconstient si corpul tau inmagazineaza dozele de stres in starea ta de zi cu zi si in tonusul tau. Astfel ca, in activitatile tale zilnice vor aparea momente din senin cand aceste stari de stres vor refula din subconștient ca un mod al mintii tale de a se mai descatusa de gandurile latente si de stres. Si eu am intampinat asa ceva dupa perioada examenulor, la inceputul semestrului 2. Adica, oricat de linistit era inceputul semestrului 2 si oricat de lejere imi erau activitatile, mie tot imi veneau in minte anumite frustrari si remuscari cu privire la un examen la care am avut unele greseli si pentru care am invatat mult. Toata perioada aceea de stres si de invatat din sesiune s-a revarsat peste mine abia mai tarziu, in semestrul 2. Insa, daca te gandesti sa identifici cauzele stresului, daca incerci sa iti analizezi starile in care te simti si daca incerci sa ai curaj si speranta ca cu timpul vei uita si te vei vindeca, atunci o sa fie bine. In aceste momente de stres trebuie doar sa-i oferi corpului si mintii tale o alta ocupatie - relaxarea de care au nevoie pentru a incepe din nou la drum. Invata sa lasi sa treaca lucrurile care trebuie sa treaca si care trebuie sa fie uitate. Odihneste-te, comunica cu cei dragi despre ceea ce te apasa, fa o plimbare (plimbarile primavara sunt Raiul pe pamant), calatoreste, asculta muzica sau asculta pe cineva inspirational, citeste despre viata si minunile lui Iisus, cauta motive sa zambesti si astfel te vei simti mai bine. Cand simti nevoia de a-ti revarsa nervii pe cei cunoscuti, un mod de a trece peste e sa te opresti, sa-ti iei cateva secunde in gand si sa fii recunoscatoare pentru prezenta lor in viata ta, gandeste-te ca nu vor fi acolo pentru tine pentru totdeauna, gandeste-te cum ti-a imbunatatit viata prin ceva anume fiecare dintre ei. Cel mai util mod de a-ti schimba mentalitatea in care te afli e sa adopti gandurile (pozitive) ale altuia, citind. Dar, stii cand te simti totusi cel mai si cel mai bine? Cand creezi sau realizezi ceva tu insati / insuti. Asa ca, Primavara e un moment bun de a incepe planuri noi. Sa vezi ce satisfactie o sa ai cand lucruzi la ceva ce te pasioneaza, pentru care ai un interes, cand termini ceva ce ti-ai propus sau cand creezi sau realizezi ceva. Astfel, cu fiecare lucru finalizat, simti ca te dezvolti mai mult si iti creste curajul si stima de sine. happy Vei prinde speranta si increderea ca ai mai multe de creat si de facut de acum inainte si ca tu esti persoana din prim-planul vietii tale care sa le realizeze. Timpul e prea scurt sa te framanti despre trecut si mult mai scurt pentru a gusta din placerile vietii. Dedica-l planurilor tale si frunctifica-l la maxim. Mult spor si o primavara frumoasa! happy