| xFlouRege a întrebat:

Bună seara, am și eu o problema am fost diagnosticat cu atacuri de panica și anxietate...nu stiu dacă e normal sau nu dar tot ma tem ca am alta boala...mi am făcut un rmn la cap, nu e nimic.nu stiu ce sa mai fac. câte-o data ma gândesc ca am la plămâni, la inima etc
mai pățește cineva asa ceva? Ce simptome aveți voi la anxietate și atacuri de panica? chiar asa grea e boala asta sa te gândești mereu la alte boli e normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Anxietatea si atacurile de panica NU sunt boli neurologiceci mentale, psihice, deoarece gandurile tale sunt cele care o iau razna din cauza stilului de viata total anormal, pe care-l duci zi de zi.
Anxietatea netrata duce la boli psihice si mai grave (paranoia, schitfrenie, diabet, cancere samd), care iti vor afecta in totalitate viata si sanatatea, daca acum nu te opresti si nu iti schimbi stilul de viata, total nesanatos.

Sportul facut zilnic si socializarea saptamanala ajuta enorm sa iesi din anxietate si sa nu mai faci atacuri de panica.

| Mindfulness a răspuns:

Ai ipohondrie nu ai nici o boala psihica, neurologica sau fizica.

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt boli inchipuite.
Cauza: esti prea atent la tine, la persoana si corpul tau.
Rezolvarea este sa ai un grup de prieteni buni, in anturajul carora sa uiti de acele "probleme".
Mintea se poate dirija si controla, iar astfel poti produce dureri sau le poti elimina. De exemplu, daca esti atent concentrat pe un punct perfect sanatos a corpului tau, atunci dupa un timp poti simti dureri, chiar mari. La fel, daca te doare undeva, atunci concentrandu-te pe acel loc poti sterge durerea, sa dispara.
Sa numeste auto-sugestie.

| Mindfulness a răspuns (pentru Bula):

Nu mai exista prieteni buni. Tu trăiești gândești fictiv, ai rămas ancorat în anii 90
Sunt excepții dar rare. Și când un om are probleme psihice nu e acceptat, e discriminat de societate, stigmatizat.

| xFlouRege explică (pentru Bula):

Sa vezi... într-o zi mi am auzit pulsul...toată ziua eram disperat și focusat pe treaba aia.e oribil, aud boli inevitabil ma gândesc ca le am și eu

| xFlouRege explică (pentru Violleta2022):

Într-adevăr am observat când fac sport ma simt mai bine, dar tot nu sunt în clar ce sa fie, am fost operat de apendicita și după operație am simțit ca mie rau și după a început totul, am mai făcut și analize am luat vitamine am crezut ca am anemie etc

| Violleta2022 a răspuns (pentru xFlouRege):

Frica de operatie ti-a declansat atacurile de panica. cel mai probabil esti ipohondru (iti este frica sa nu mori) dar te asigur ca apentidicta este cea mai usoara operatie de pe pamant, dureaza 10 min si a doua zi mergi acasa fara nici o problema ca de la tata lucru nu moare nimeni.

va trebuiis a intelegi ac esti mult prea tanar ca sa mori de la boli dar poti s aajungi nebun daca acum nu incetezi cu panica inutial si nu-ti induci atacyuri de panica, fiindca asta este o boala psihica serioasa care evolueaza daca nu te dcui la medicul pssihiatru ca primesti tratament si sa te controlezi.
RMN-ul l-ai facut degeaba, ca atacurile de panica nu apar de la cap, ci de la frica indusa de mintea ta deja afectata de stresul indus si de lipsa de activitate.
Este recunsocut in lumea medicala ca sportul facut ZILNIC ajuta la eliminarea stresului, ca solicalizarea ajuta si ea enrom, deci impune-ti sa iesi afara, sa alergi, a ia-ti o bicicelta si mergi la plimbare cu ea, ori inscre-te la un sportd e echipa ca acolo faci doua lucuri deodata: socializezi si faci sport, fiind benefic atat depntru corp cat si pentru minte.
Sanatate multa!

| xFlouRege explică (pentru Violleta2022):

Îți mulțumesc mult!

Bula
| Bula a răspuns (pentru Mindfulness):

Prieteni buni sunt putini.
TU trebuie sa le cauti si sa le selectezi!

NU trebuie sa fii disperat fiindca iti auzi pulsul!
Si mie mi se intampla sa-mi aud pulsul, la fel se intampla si altora.
Depinde de pozitia in care esti.
Ti-am scris: NU te concemtra asupra ta! Fii relaxat si gaseste-ti alta ocupatie!
Ia un ciocan si sparde nucu sau pietre, bate cuie, etc.

| Vandalu a răspuns (pentru Mindfulness):

Bine inteles, cum sa evite domana Violeta o astfel de intrebare... Vorba aia, primul' venit, primul' servit.
Domne suntem in 2025 si fetiscana asta inca se crede mama TPU-ului, si a tineretulu bovin romanesc, ce tap ispasitor, si chiar daca ar avea pe la 40-50 de ani ar fi cam nasol, adica sa faci arogante din astea de cufta femeie fara barbat, vaduva, comportament de soacra cu tinerii si sa le vorbesti de sus, la vasrat pe care pretinde ca o are e cam rusinos, infine. Sa fereasca ala de sus sa aiba cineva asa ceva la casa omului...

| Mindfulness a răspuns (pentru Vandalu):

Violeta asta mi se pare nebună complet! Demnă de internat la psihiatrie pe viață!

| xFlouRege explică (pentru Mindfulness):

Vad ca nu doar eu am problememe laughing

| Whitte a răspuns:

Ipohondrie! Te gandesti ca esti bolnav si ajungi la atacuri de panica.
RMN-ul ar fi aratato boala reala. Tu nu ai decat probleme psihice.
Mergi la psihiatru.

| Mindfulness a răspuns (pentru xFlouRege):

Sunt multi pe aici bolnavi