Si eu patesc la fel si medicul mi-a spus ca este de la bila. mie mi-a recomandat sa nu mai mananc seara... dar depinde de persoana. cel mai bine este sa faci un consult.
Cred ca ai o colita de fermentatie, deci repejor la medic pentru tratament si regim alimentar adecvat. Nu trebuie sa faci tratament dupa ce zice toata lumea medicii sunt cei care sunt pregatiti pentru asa ceva. Sanatate!
Poate fi de la mai multe cauze balonarea, de la stomac ai probleme cu digestia este intarziata si bolul alimentar ramane in stomac mai mult timp decat e necesar si atunci cand mananci din nou mancarea recenta se depoziteaza peste cea ramasa si atunci te balonezi deci e problema cu evacuarea mancarii din stomac, sau e problema cu fierea e lenesa si nu isi face treaba si atunci se ingreuneaza si functiile stomacului care trebuie sa astepte dupa fiere pana digere anumite alimente de ex e cam interzis la fierea lenesa sau dischinezia biliara sa mananci grasimi mai ales slaninuta pentru ca ea e singura care o poate dizolva stomacul, sau acidul din stomac nu poate dizolva grasimile si atunci le trimite la fiere singura care poate dizolva alimente mai grele si ea fiind lenesa e greu sa faca asta si atunci alimentele raman mult timp si in canalul colector al fierei si iar te balonezi si comdimente nu e bine sa mananci piper ardei iute boia iute, sau poti avea cu intestinele o problema tot de evacuare si atunci iar te balonezi mai ales daca e asociata cu constipatie e si mai rau, deci trebuie sa mergi la dr sa afli cauza exacta a balonarii prin analize ecograf ce iti mai da de facut si atunci o sa stii ce ai de facut poti sa te ajuti si cu mezim forte, triferment, colebil dar trebuie sa mergi si la medic oricum. sanatate si anunta-ne ce ai rezolvat.
Draga mea, asa cum a spus si stefan, numai un medic e in masura sa iti dea cel mai bun sfat; pana ajungi la el, nu poate sa iti faca rau, Carbune medicinal (caci mancarea iti produce gaze ), luat dupa fiecare masa, de la orice farmacie, te face sa scapi pe moment de acest neajuns; dar asta nu te scuteste de a consulta neaparat medicul. Numai bine si te rog nu amana, e vb. de sanatatea ta! Lucien.
Buna jessyca.Ai prbleme digestive ca multi din noi de astfel. Eu iau cate o lingurita de miere in care am pus zeama de la doua lamai si am lasat-o la macerat doua zile, in fiecare dimineata pe stomacul gol.Ai grije ca s-ar purea ca la unele persoane sa provoace diaree.