| TruLove a întrebat:

Am strabism la ochiul stang, dar nu din nastere. Daca as vrea sa fac un copil exista posibilitatea ca acesta sa sufere de strabism? Se poate mosteni? Exista anumiti pasi pe care ar trebui sa-i urmez, ma refer la anumite controle speciale inainte de a da nastere un copilas?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Georg13 a răspuns:

Copilul poate avea strabism, insa nu este obligatoriu. Nu cred ca exista cotroale speciale, insa e posibil sa nu poti naste natural din cauza presiune intraoculare care se va forma in timpul nasterii, iar asta poate cauza complicatii. Cel mai bine stie sa iti raspunda un doctor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti scapa de strabism

| Florentina9210 a răspuns:

Nu stiu sa iti spun cu exactitate daca o sa mosteneasca si copilul, cert este ca probabilitatea este mica. Apropo, stiai ca se poate trata?

| TruLove explică:

Am stabism de mic copil, vedere nu mai revine, doar ochiul se poate indrepta prin operatie.