| Ionut_Stanciu_1985 a întrebat:

Am varsta de 16 ani si de o saptamana am o gripa si o raceala foarte aiurea, nu pot sa dorm deloc, asta e a 4 noapte in care nu pot sa dorm, am fost la medic, mi-a dat niste pastile si degeaba, mi-am cumparat somnifere si nu isi fac efectul, ajutati-ma va rog cei care stiu ceva!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Iti recomand un produs naturist pe baza de uleiuri volatile care a functionat in cazul meu: Canou, firma Dacia Plant. Ideea este ca trebuie sa te pazesti de frig, curent - cere la medic un certificat ceva pentru 5 zile. Daca secretiile nazale sunt apoase e posibil sa fie viroza, daca sunt ingrosate e probabil sa fie ceva bacterian. Nu prea se intelege de ce nu poti dormi, ti se infunda nasul, tusesti...

| Violleta2022 a răspuns:

Fa inhalatii cu ulei de eucalipt
(Se fierbe intr-un vas mic cam 1-2 litri de apa si cand apa da in clocot se pun 3-4 picaturi de ulei de eucalipt si imediat se pune un prosop pe cap si fata cu nasul si gura sa fie deasupra craticioarei, inspirand aburii aceia cu miros de eucalipt.
Poti sa incerci sa tii ochii afara...
Retepti operatiunea de mai multe ori, pana uleiul care-i volatil, nu mai are putere.

Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi, tot la un interval de 2-3 ore, sau seara de 2 ori, cam la distanta de 2 ore.

Se bea ceai cald cu miere de albine si foarte multa zeama de lamaiem mergandu-se in pat devreme, la 9 seara.

| alinadianaaa a răspuns:

Nu poti sa dormi din cauza gripei? ca nu inteleg de ce ai luat somnifere. Unele medicamente in combinatie cu somnifere pot determina reactii adverse grave.

| Ionut_Stanciu_1985 explică (pentru alinadianaaa):

Da, din cauza gripei, nu stiam ce sa fac, am ameteli si nu pot sa dorm deloc nici macar cu somnifere