| eandra a întrebat:

As dori pentru linistea mea sa vad si parerile voastre cu privire la unele simptome...
-Durere in piept-partea stanga,zona inimii care iradiaza pana in spate destul de puternic, chiar pana in partea dreapta
-Senzatia de foame permanenta desi nu am pofta de mancare
-Uneori ma ustura stomacul in zona " lingurita"
-Mereu gura uscata-sete continuu
-Noaptea ma trezesc de 2-3 ori transpirata,si trebuie sa imi schimb hainele
-Uneori simt cum fierbe tot ce e in interiorul cutiei toracice,in special in zona de sus ( fata si spate) si ma incalzesc foarte tare
-Cand simt arsura la nivelul stomacului,daca mananc ceva uscat ( paine/covrigei),imi trec toate simptomele.
Tin sa precizez ca sufar de spasmofilie manifestata,iar zilele trecute am avut un atac de panica in urma unor evenimente mai nefericite din familie,am ajuns la urgente unde mi-au facut analize,electrocardiograma si doua perfuzii, unde totul a fost in regula.As dori sa stiu daca simptomele mele se pot datora unei gastrite... Sau totul e din cauza celor intamplate in familia mea,atacului de panica,si totul se intampla doar din vina mea,totul e din mintea mea, pentru ca inca traiesc cu anxietatea de dupa atac? Sau...altceva? Ar trebui sa ma ingrijorez? Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| purplestar9494 a răspuns:

Daca ekg-ul este bun atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi.Pentru linistea ta cel mai bine este sa te duci la un medic si sa faci o endoscopie sa ca nu cumva sa ai ceva la stomac.Cum toate ca din cauza atacurilor de panica ai putea avea aceste simptome sunt ca niste dureri fantoma practic.Majoritatea care au atacuri de panica cred ca au ulcer gastrita etc din cauza durerilor gastrica.Cel mai probabil nu este nimic dar pentru linistea ta fa o endoscopie.Si incearca sa nu te mai stresezi si sa nu mai pui totul la suflet asta nu face decat sa iti inrautateasca starea de anxietate si sa faci mai multe atacuri de panica.Stiu ca este greu sa te linistesti in momentele de genul dar trebuie sa te calmezi.Una din tehnicile care au dat rezultat la mine a fost sa nu ma mai opun unui atac de panica adica doar sa il las sa fie si sa se manifeste si dupa te vei convinge ca nimic rau nu o sa se intample.Un atac de panica nu te poate omori si cu cat te opui mai mult cu atat vei avea senzatia ca este mai puternic.Incearca sa il lasi sa se intample si odata ce depasesti bariera asta si vezi ca nu se intampla nimic la sfarsit o sa realizezi ca nu ai de ce sa te temi.Iti doresc insanatosire grabnica si daca mai ai vreo intrebare legata de atacuri imi poti trimite un mesaj am trecut prin ce treci tu si stiu ca nu e usor si putina lume intelege! happy

3 răspunsuri:
| giony54 a răspuns:

Totul este pe sistem nervos si durerile iradiaza de la coloana spre piept si se numesc nevralgii intercostale si sunt din cauza unei raceli la coloana.Tot ce ai se trateaza naturist inclusiv anxietatea.

| zaratu a răspuns:

Buna andra nu vreau sa te ingrijorez dar si eu patesc la fel ca tine am spasmofilie (trahicardie) sau aritmie dereglari ale pulsului,nu trebuie sa te ingrijorezi numai ca nu trebuie sa te superi enervezi sau sa stai in stres sau sa bei cafea sau cola, eu ca sa ma zic am fost de ateatea ori luat cu salvarea si smurd de acasa si de la scoala din cauza inimi, daca vrei mai multe sfaturi pentru spasmofilie ta iti las id meu zaratu. iulian si vorbim pe mess, la stomac s-ar putea sa ai niste gaze intestinale, iti recomand o ecografie abdominala

| Sarge a răspuns:

Ce ai tu par a fi mai degraba niste somatizari ale anxietatii pe baza excesului de adrenalina decat o boala. Tu ai o anxietate mixta in sensul ca ai spimptome atat de la anxietatea generalizata cat si de la fobia sociala. Tot tacamul de mai sus vine pe fondul unei depresii. Vestea buna e ca tot ce ai tu se poate trata.