anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara!
Aș dori să fac un test Papanicolau. Tind sa precizez că am avut un singur partener sexual, iar relatiile intime nu au fost multe la număr, relația sfarsindu-se. (????)
Aș avea de ce să mă ingrijorez?
Cineva care a trecut printr-o situație similară îmi poate da mai multe detalii?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Mopmop a răspuns:

Nu am trecut prin situatia data insa iti pot da un sfat daca imi permiti. E cel mai bine daca mergi la ginecolog de 2 ori pe an pentru consult de specialitate! Nu insir beneficiile acestui lucru ele cred fiind evidente!
Controlul ginecologic il faci mai intai pentru tine si apoi prin extensie pentru partener.

| Adry05 a răspuns:

Nu, dar tot fă-l.

| Floridori a răspuns:

Un Papanicolau nu se face doar pentru ca ai avut sau nu mai multi parteneri. Celulele anormale la nivelul colului uterin au diverse cauze.In plus, daca este in mediu lichid, se face si o cultura de col.
Babes-Papanicolau ar trebui facut doar de rutina si preventie o data pe an.
Numai bine!

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu ar fi motive de ingrijorare, insa e bine ca testul Papanicolau sa fie facut o data la un an. E necesara si o vizita la ginecolog cel putin o data pe an odata cu inceperea vietii sexuale.