| Antonio20000 a întrebat:

Bună seara, aș dori și eu un sfat. Dacă am suferit din cauza faptului că am căzut cu piciorul strâmb într-o mică groapă, când am coborât din mașină a și trosnit, iar ca diagnosticb entorsă la gleznă, luxație și totodată, întindere de ligamente. L-am avut în ghips timp de o lună de zile, iar legat de kinetoterapie, mi s-a spus de către medicul ortoped pe care îl am în prezent, că n-ar mai fi necesar să fac deoarece musculatura este strong.
Conform radiografiei nu am avut nimic rupt la picior, problema este că mi-a spus sa calc ușor, ușor, dacă nu mă doare, m-a programat la control peste 2 săptămâni. Chestia este că când am plecat de la doctor, în cârje, am calcat pe el ușor și nu mă durea, iar de vreo câteva zile mă doare călcâiul dacă calc cu piciorul, iar la gleznă încă este o culoare ciudată, spre negru gen. Nu ma doare dacă palmez glezna sau daca pun piciorul jos, dar mă îngrijorează culoarea, iar ca tratament, mi-a fost dat un unguent pe care momentan nu l-am găsit la nici o farmacie din cartier și m-am dat cu diclofenac că am înțelesc ă ajută la entorse, echimoze, etc. Acum m-ar interesa ce pot face să nu mă mai doară călcâiul? Sau cu ce mă pot trata? Că deja se face o lună și ceva de când stau in pat și mă îngrijorează, îmi mai revin?
(Vreau să revin la serviciu și vechile activități, țin să precizez nu sunt sportiv, dar până să am aceasta problemă mereu am fost activ, ieșiri la alergat, serviciu, ieșiri seara cu prietena, m-a secat pe suflet problema asta)
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| StudentLaMedicina a răspuns:

Dacă nu e nimic rupt ai stat degeaba în pat cu ghips. Nu are niciun sens să pui un picior sănătos în ghips. Mergi şi calcă pe el cum doreşti dacă e doar entorsă.

| Antonio20000 explică (pentru StudentLaMedicina):

Mă doare,călcâiul,când,calc, și nu îl pot flexa, din cauza dureri, stă drept, diagnosticul,de la spital, a fost,următorul, fractură, entorsă majoră și întindere de ligamente, mulțumesc mult, oricum, pentru răspuns, mi-a fost recomandat unguent, pentru a scăpa,de dureri, de către medic, și m-am gândit, să cer aici un sfat/o părere, că nu strică, poate cineva, a mai întâmpinat o problemă, cum am eu, a fost glezna umflată, și vânăta laba piciorului

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru Antonio20000):

Ori a fost entorsă ori a fost fractură? Dacă a fost fractură trebuie să mergi de urgență să îți facă radiografie să vadă dacă se vindecă. E posibil să nu de vindece.