Candidoza dispare greu daca o lasi sa se cronicizeze, adica daca nu te tratezi in primele zile de la aparitia simptomelor. Asta se intampla fiindca ciuperca se adapteaza foarte bine pe mucoasa vaginului tau si devine rezistenta la tratament.
Miercuri e prea devreme pentru un nou test, va iesi automat negativ. Poti face un test cam la 10 zile de la ultima doza de tratament (nu numeri ziua in care ai folosit tratamentul si nici ziua in care faci analize, trebuie sa fie 10 zile intre ele). Nu trebuie sa ai candida in exces, nici nu exista o formulare in acest sens. Sunt suficiente rare filamente de candida pentru diagnosticul infectiei. In orice faza a bolii ai fi, e la fel, fiindca nu cantitatea conteaza.
24 de ore e absolut suficient. Daca te speli, indepartezi germenii/ciupercile/parazitii si poti obtine un rezultat fals negativ, adica poti fi bolnava si sa nu iasa la analize.
Inca o intrebare. O pun tot aici.
Am auzit ca nu trebuie sa te speli inainte de analizele secretiei vaginale dar perioada vad ca nu e acelasi, 2 persoane 2 pareri. Unii spun ca nu trebuie sa te speli 24 de ore, alti 48 de ore. De fapt cum e ok? Aceasta perioada in care nu te speli poate influenta si rezultatul analizelor. Eu nu m-am spalat 24 de ore, sa fi influentat cumva asta rezultatul? Ma gandesc sa nu am altceva si sa ma trateze de candidoza degeaba...
anonim_4396 întreabă: