| Kogaion a întrebat:

Buna seara, asi dori sa va intreb pentru cine a auzit de ei, ce pareri aveti despre Dr Calin Marginean si Dr Alexandru Paul Moraru, amandoi sustin medicina alternativa ba chiar Dr Moraru are si o emisiune pe Nasul TV intitulata "Istoria Medicinei". Eu personal cred in ceea ce spun ei mai ales despre industria farmaceutica care astazi are un buget mult mai mare decat industria petrolului si vedem cum pe fiecare strada exista 3-4 farmacii, daca se tot investeste atat de mult in medicina alopata aceasta de ce nu da rezultate? In final, asi dori sa mai stiu daca cineva a urmat sau urmeaza un tratament dat de unul dintre cei 2 doctori. FUNDA pentru raspunsurile serioase.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
27 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Efectul placebo e si el un lucru foarte bine cunoscut, dar in afara de efectul placebo medicina homeopata nu ofera absolut nimic. Nu poti sa spui ca ai rezultate insa sa nu ai nicio dovada ca ai acele rezultate, toti care spun ca te fac bine si ca te vindeca daca ii intrebi de niste fise cu pacienti pe care i-a facut bine, starea lor de la inceput si starea lor dupa ce "i-au facut bine" o sa vezi ca nu au asa ceva sau pacientii foloseau si medicina alopata. Deci da, impreuna dau rezultate, pentru ca e foarte important atunci cand iei un medicament sa si crezi in el, insa daca iei doar o pilula de faina (sau ierburi) si crezi ca o sa te faci bine singurul lucru care o sa apara acolo e PLACEBO, si nimic altceva.
Cat despre industrie, in ziua de azi totul e o industrie, asa ca nu merita sa incepem o astfel de discutie. Sunt cazuri si cazuri.

| Kogaion explică (pentru CuriousStuff):

Pai Dr Calin Marginean chiar spune ca daca tu crezi cu adevarat vrei trai, daca in mintea ta este numai ca vei muri, vei muri. In legatura cu fisele cu pacienti, cred ca e destul de greu mai ales ca din cate am inteles eu, ei iti recomanda un protocol de cura naturala, deci e cam greu sa iti faca un registru.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Kogaion):

Uite exemplu concret, eu merg la el pentru ca am... hai sa nu zic cancer, ca nu apuca sa-mi mai faca nicio fisa, insa tuberculoza. Eu am analize, am radiografie toracica, am analize de laborator care spune ca in sputa mea se gaseste bacil koch. Doctorul homeopat le face cate o copie, eu refuz orice tratament alopat si urmez doar sfaturile lui, si la sfarsit imi fac iar analizele care spun ca sunt perfect sanatos. Si uite cum are registru. Ai avea curaj, doamne fereste, daca ai face tuberculoza sa refuzi tratamentul medicamentos si sa te increzi orbeste in sfaturile medicului Marginean? Daca chiar e medic, ca doctor sigur nu e. Eu zic ca e moarte sigura, tu ce zici?

Este doctor, a terminat facultatea de medicina din Timisoara. Sa fiu sincer nu stiu daca el are ceva in protocol pentru TBC si nu stiu cat de toxic este tratamentul alopat, din cate am vazut lumea se vindeca de TBC, deci probabil fiind o boala care trebuie sa fii pus in carantina asi alege tratamentul alopat, dar asi lua si ceva natural pentru sistemul imunitar.

Daca termini medicina nu esti doctor, esti medic, ca sa fii doctor trebuie doctorat. Si nu cred ca acepta nicio facultate doctorat in medicina homeopata.
Atunci vitiligo. Boala pentru care medicina alopata nu are leac, exista vreun homeopat care a vindecat vreun vitiligo?

Nu stau acum sa intru in contra-dictii legat daca este doctor sau nu, eu stiu ca el a facut facultatea +stadiile in medicina alopata, dupa aceea si-a deschis ochii asupra medicinei naturale, ma rog asta e mai putin important acum. Nu stiu daca exista vreaun tratament homeopat pentru aceasta boala, de aia am si deschis acest topic, pentru a afla cat mai multe despre medicina alternativa si despre acesti doctori + altii despre care comunitatea TPU stie. Ai putea sa ai o discutie cu el totusi, vad ca esti mult mai informat decat mine, il poti contacta pe adresa lui de email si sa-i pui mai multe intrebari legate de anumite boli daca cunoaste sau nu.

Nu e nevoie, pentru ca eu stiu deja ce fac ei, nu e nevoie sa-mi explice, insa ideea e sa nu crezi ca rezolvi ceva DOAR cu medicina homepata, cele doua trebuie sa mearga mana in mana daca chiar vrei sa folosesti si homeopata nu trebuie sa renunti la cea alopata, pentru ca pana la urma ea te vindeca, dar homeopata ajuta, homeopata singura nu are ce sa ajute.
Multa sanatate!

Multumesc, asemenea!

| Neluminca a răspuns:

Eu sunt unul dintre pacienții doctorului Călin Mărginean și am un an de zile de când urmez protocolul și markerii tumorali sunt în limite normale

| Gabisor a răspuns:

Fiti amabili, cum se poate ajunge la dr. Calin Marginean?
Are cineva un numar de telefon sau o adresa de e-mail prin care se poate sa fie contactat?
va multumesc!

| doctorandus a răspuns (pentru Gabisor):

Marginean este un bolnav psihic care trateaza cancerul cu fructe si legume.

| Neluminca a răspuns (pentru Gabisor):

Caută pe google și sigur găsești

| Neluminca a răspuns (pentru doctorandus):

Eu sunt unul dintre pacienții doctorului Călin Mărginean. Dacă vrei îți dau rezultatele analizelor mele, chiar cu fructe și legume proaspete m-am vindecat...

Buna seara Domnule Doctor Andus,ma bucur ca mi-ati raspuns, am citit articolul nu contest argumentele dar totusi am un an de zile de cand urmez un protocol si in care mi sa explicat cu lux de amanunte tot ceea ce face fiecare pastila pe care o ingerez, fiecare fruct pe care il mananc, apa pe care o beau, stilul de viata pe care il duc, nu a fost deloc usor toate privatiunile unui stil de viata ...normal,au disparut dar am strans din dinti si am mers mai departe, poate ca este ceva ce tine doar de vointa dar una peste alta analizele mele sunt in regula, sunt mici procentaje pe aici pe colo, nu sunt medic dar daca doriti, dumneavoastra fiind de specialitate ati putea sa le interpretati.Singura problema am avut-o cu o eventratie pe care am operat-o acum (astazi am iesit din spital) asta deoarece, tot asa, am crezut ca sunt in regula si am facut un exces de zel, carand una alta.Adresa mea de gmail este neluminca@gmail.com si as fi tare bucuros sa mai discut cu dumneavoastra, bineinteles daca timpul va permite.
cu tot respectul Minca Ion

| doctorandus a răspuns (pentru Neluminca):

Nu sunt doctor si nu sunt medic. Doctorandus inseamna altceva.

Bine bine, pai si atunci, in ce calitate emiteti aceste pareri?

In calitate de om la curent cu escrocheriile medicale si cu bolile mentale.

https://en.wikipedia.org/......treatments

https://quackwatch.org/related/cancer/

Atunci ca om neinformat pot sa va spun ca In Mexic exista o CLINICA recunoascuta in toata lumea in care se trateaza de peste 70 de ani persoane pe cale naturala de cancer (Clinica Gerson), iar in SUA exista Hippocrates Health Institute (in Florida) care trateaza persoane cu cancer DOAR pe cale naturala. Deasemenea in Ungaria exista o filiala a clinicii din Mexic.In Turcia iarasi exista o clinica naturista specializata pe vindecarea naturista a cancerului si leucemiilor iar la Piatra Neamt exista clinica Doctorului Calin Marginean care este DOCTOR nu Doctorand-us.
Stiu ca sunteti bine intentionat dar asa cum oamenii cred ca exista de mii de ani un zeu care are grija de noi, undeva acolo sus care ne urmareste toate miscarile si ne iarta, sau nu pacatele...va rog frumos sa ma lasati sa cred in Doctor Calin Marginean. Deasemenea as vrea sa va recomand un film pe Youtube, GRAS, BOLNAV APROAPE MORT
https://youtu.be/RsC8sk_oOWE
Cu tot respectul pentru parerile dumneavoastra, apropo v-ati vaccinat, nu?

Vinzi castraveti gradinarului. Sunt membru al Asociatiei Olandeze contra Escrocilor Medicali. Asta e condusa de profesori universitari de medicina.

Noi celor ca Marginean le dorim bratari la maini.

Domnule ar trebui sa va concentrati eforturile asociatiei catre OMS care in prezent deruleaza programul COVID 19, acolo ati putea gasi adevaratii escroci ai lumii medicale dar se pare ca slujiti breasla BIG FARMA, In Cuba, datorita restrictiilor impuse de guvernul american, neavand acces la produsele BIG FARMA, cubanezii au incropit leacuri din plante, asta aveau saracii, printre altele dezvoltand si un cocteil de substante impotriva cancerului.pretul de vanzare fiind de aproximativ 1 dolar/doza. Unul din cei vindecati fiind si Hugo Chavez, presedintele Venezuelei de atunci. Imediat dupa ce guvernul SUA a ridicat restrictiile si au putut avea acces, pentru,, favorurile '' acordate americanii si-au dorit si obtinut patentul acelui tratament impotriva cancerului.Acum se vinde pe piata americana cu 1000 dolari doza.Nu este asta o escrocherie medicala domnule Doctorandus? Iata ce puteti face cu asociatia dumneavoastra. totusi nu mi-ati raspuns la o intrebare, v-ati vaccinat de covid 19? Cat despre Doctorul Calin Marginean...lasati-l in pace, atat timp cat oamenii traiesc si nu impune chimioterapia care arde si celulele Tkiller cele care lupta impotriva cancerului in corpul nostru. Nu vand castraveti ca nu am cui, eu doar mi-am exprimat o parere umila.

Cancerul lui Chavez avansase foarte mult in momentul mortii sale.

Hugo Chavez a fost omorat : Intr-un discurs televizat, vicepresedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra ca boala a fost provocata de dusmanii tarii".

Nu te-a invatat regimul lui Ceausescu faptul ca propaganda comunista este mincinoasa?

Regimul lui Maduro minte de-ngheata apele. Iar pe jurnalistii care zic ca minte ii baga la inchisoare. D-aia isi permite sa-i minta cu nerusinare pe venezuelieni. Cine-l prinde pe Maduro cu ocaua mica e dusmanul natiunii, nu Maduro ca e prins cu rata-n gura. La fel cum orice jurnalist din RSR care l-ar fi prins pe Ceausescu cu mata-n sac ar fi fost batut la Securitate. Tocmai d-aia propaganda ceausista pierduse contactul cu realitatea si afirma minciuni pe care nimeni nu le mai credea, dar toti erau obligati sa afirme ca le cred. D-asta la revolutie clasa muncitoare era gata-gata sa-l linseze pe Ceausescu. El in prostia lui credea ca oamenii muncii sunt de partea lui. Asta e, nu poti prosti tot timpul pe toata lumea. Asa pier tiranii.

Pentru a nu lua in calcul si a pune pe aceeasi treapta tot felul de teorii filosofice, avem la dispozitie anumite instrumente, precum:
- briciul lui Occam: explicatiile simple sunt mai probabile a fi corecte, decat cele care au presupuneri suplimentare
- briciul lui Hitchens: ce poate fi afirmat fara dovezi, poate fi infirmat fara dovezi
- sabia laser inflacarata a lui Newton: ce nu poate fi dovedit experimental sau pe baza observatiei nu merita a fi dezbatut.

| STEFANESCU57 a răspuns (pentru doctorandus):

Dr. Călin Mărginean are 55 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara, promoția 1993. A terminat prima specializare în MEDICINĂ GENERALĂ la Iași (2003) și a II-a specializare în MEDICINA MUNCII la Cluj-Napoca (2009), având şi numeroase cursuri de nutriţie şi stil de viaţă sănătoasă la activ.
Fiind olimpic la chimie în liceu și având o pregătire medicală foarte serioasă, Dr. Călin Mărginean a reușit să pătrundă multe din tainele corpului omenesc și să-i înțeleagă mai bine fiziologia și biochimia în cele mai mici amănunte.
Deși nu este nutriționist de profesie, din 1993 de când a terminat Facultatea, a fost un auto-didact în materie de nutriție, fiind pasionat de acest domeniu și participând pe parcursul anilor la numeroase cursuri de specializare.

La rândul său, dr. Călin Mărginean a probat el însuși ce însemnă adoptarea unui stil de viață sănătos. Dacă la vârsta de 23 de ani era obez, suferind de hipertensiune arterială stadiul III, astm bronșic manifest și fiind în prag de diabet zaharat tip II, adoptând zilnic un stil de viață edenic (cuplând de > 18 ani dieta vegetarian totală cu un program regulat de exerciții fizice), a reușit ca în scurt timp să-și normalizeze greutatea corporală, tensiunea arterială, să scape de amenințarea diabetului și să folosească extrem de rar spray-ul anti-astmatic.
Din cauza practicării în copilărie a artelor marțiale a avut 5 discuri distruse la coloana vertebrală, fiind la un pas de operația de hernie de disc. Intrând însă într-un program riguros de exerciții fizice specifice, a reușit să scape definitiv de spectrul amenințător al operației.

Experimentând în propria sa existență beneficiile unui mod de viață sănătos și aprofundând temeinic problematica nutriției sănătoase, Dr. Călin Mărginean a elaborat o serie de protocoale terapeutice, tratând cu succes o serie de afecțiuni prin schimbarea stilului de viață și utilizarea unor suplimente alimentare.
Astfel a conceput următoarele protocoale :
1. Protocol pentru normalizarea greutăţii corporale.
2. Protocol de crestere in greutate.
3. Protocol pentru normalizarea colesterolului și a grăsimilor sangvine.
4. Protocol de tratament natural al bolilor autoimune, cu unele particularizări pentru fiecare boala autoimuna in parte (lupus eritematos sistemic / diseminat, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica, tiroidita autoimuna Hashimoto etc.)
5. Protocol de tratament natural al gutei
6. Protocol de tratament natural al hepatitelor cronice şi a cirozei hepatice
7. Protocol de terapie naturală a diabetului zaharat
8. Protocol de evolutie naturala a sarcinii.
9. Protocol pentru femeile in premenopauza si menopauza.
10. Protocol de terapie naturala a colonului iritabil.
11. Protocol de preventie si de terapie naturala a osteoporozei.
12. Protocol de terapie naturala a adenomului de prostata.
13. Protocol de terapie naturala a infertilitatii, impotentei si a scaderii apetitului sexual.
14. Protocol de preventie si de terapie naturala a litiazei renale si a cailor urinare.
15. Protocol de preventie si de terapie naturala a varicelor, hemoroizilor si a ulcerului varicos.
16. Protocol de terapie naturala a degenerescentei maculare asociate vârstei
17. Protocol de terapie naturală a astmului bronşic
18. Protocol de terapie naturală a depresiei
19. Protocol de terapie naturala a pancreatitei cronice.
20. Protocol natural pentru creșterea imunității generale a organismului
21. Protocol de prevenţie al cancerului

Pe parcursul timpului a conceput și produs :
- 84 de serii de diapozitive ppt pe diverse teme de sănătate,
- 17 serii de diapozitive pe diverse teme spirituale
- 3 cărți (aflate în format electronic) :
"Principii și sănătate pe înțelesul tuturor"
"Remedii naturale pentru anumite boli"
"Biblia pe înțelesul tuturor"

Dr. Gabriela Mărginean are 54 de ani și este absolventă al Facultății de Medicină din Timișoara, promoția 1994. A terminat prima specializare în MEDICINĂ GENERALĂ la Iași (2003) și a II-a specializare în MEDICINA MUNCII la Cluj-Napoca (2009).

La rândul său, a participat pe parcursul timpului la numeroase cursuri de specializare în domeniul nutriției și al stilului de viață sănătos.

Pe parcursul timpului a conceput și produs :
- 27 de serii de diapozitive ppt pe diverse teme de familie și căsnicie,
- 4 cărți (aflate în format electronic) :
"Din inimă, pentru inimă"
"Căsătoria, blestem sau binecuvântare?"
"Atitudinea – cheia spre viața veșnică"
"Chipul nevăzut al lui Dumnezeu"

| doctorandus a răspuns (pentru STEFANESCU57):

Dap, deveniti ierbivori, ca sa ajungeti mai repede-n rai.