Faceti o frectie cu un pic de otet si frecati peste tot corpul: fruntea,mainile, bratele, picioarele, ceafa si toata intinderea spatelui (numai daca il rogi pe cineva din familie sa-ti faca asta) apoi sa beti un ceai relaxant de tei cu o feliuta de lamaie, luati daca vreti un NUROFEN de tip raceala si gripa si intindeti pe pat chiar acum si odihniti-va cat de mult poti pana in ziua banchetului vei fi in picioare!
Iti trebuie un Teraflu de seara, acela cu galben.
O frectie cu spirt si maine esti mai binișor.
Bună seara! Îmi pare rău să aud că te simți rău. Dacă vrei să tratezi febra și simptomele asociate fără medicamente, iată câteva metode pe care le poți încerca:
1. Hidratează-te
Bea multe lichide ( apă, ceaiuri din plante, supe și băuturi bogate în electroliți) pentru a te menține hidratat. Hidratarea ajută organismul să regleze temperatura și să elimine toxinele.
2. Aplică comprese reci
Aplică comprese cu apă rece pe frunte, încheieturi și glezne pentru a ajuta la scăderea temperaturii corpului. Schimbă-le frecvent pentru a le menține reci.
3. Fă o baie călduță
O baie călduță (nu fierbinte) poate ajuta la scăderea febrei. Evită băile reci, deoarece acestea pot provoca frisoane și pot face febra să pară mai intensă.
4. Odihnește-te
Corpul tău are nevoie de energie pentru a lupta împotriva infecției. Odihnește-te cât mai mult posibil. Evită activitățile solicitante și efortul fizic care te poate slăbi și mai mult.
5. Mănâncă alimente ușoare:
Consuma alimente ușor digerabile, cum ar fi supe, orez, pâine prăjită și fructe. Evită alimentele grele și bogate în grăsimi.
6. Asigură-te că ai o cameră bine ventilată
Aerisește camera în mod regulat pentru a menține un mediu răcoros și oxigenat.
7. Gargară cu Apă Sărată
Dacă ai dureri în gât, gargara cu apă sărată poate ajuta la ameliorarea disconfortului. Dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și fă gargară de câteva ori pe zi.
8. Inhalează aburi cu uleiuri esențiale
Adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau mentă într-un bol cu apă fierbinte și inhalează aburii. Te vor ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la relaxare.
Monitorizează-ți temperatura regulat și asigură-te că febra nu devine prea ridicată. Dacă febra persistă mai mult de 24-48 de ore, dacă ai dificultăți de respirație, dureri în piept sau experimentezi stări de confuzie mergi la medic.
Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să te simți mai bine la timp pentru banchet.
Îți doresc însănătoșire grabnică și să te bucuri de banchet!
Incearca sa te odihnesti cat mai mult cu un ceai fierbinte la indemana, pune-te in pat si roaga-te Lui Dumnezeu sa fi pregatit pentru banchetul de maine. Alte sfaturi nu mai am, doar sa te distrezi! Make it count
Chiar dupa ce mi ati scris acest mesaj, m-am pus la somn ca sa ma odihnesc mai mult in speranta ca poate imi trece, m-am rugat la dumnezeu si am vorbit cu el sa ma ajute sa scap macar astazi de aceasta temperatura. Acum m-am trezit si sunt ca nou! Va multumesc mult de sfat!
Oricand
dobrin1019 întreabă: